WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66 VLAARDINGEN MAG POLITIE CONTROLEREN OP DISCRIMINATIE

VLAARDINGEN- D66 is van harte uitgenodigd om een keer mee te lopen met een preventieve fouilleeractie door de politie in Vlaardingen. Op die manier kan de partij controleren of het preventief fouilleren inderdaad a-selectief (of aselect) wordt uitgevoerd. De partij is bezorgd, omdat bij verschillende overheidsinstanties waaronder de politie, institutionele discriminatie zou zijn geconstateerd.

De uitnodiging om mee te lopen met de politie wordt gedaan in de beantwoording van schriftelijke vragen aan burgemeester Bert Wijbenga (VVD) over de aanwijzing van veiligheidsrisicogebieden (waarbinnen de politie preventief mag fouilleren).

Wijbenga: ‘In 2022 hebben er in de aangewezen veiligheidsrisicogebieden in totaal 24 preventieve fouilleeracties plaatsgevonden waarbij 2 vuurwapens, 40 steekwapens, 3 slagwapens en 3 overige wapens zijn aangetroffen. Ook heeft de politie in de periode van 1 januari 2022 tot en met 31 mei 2022 71 wapengerelateerde incidenten geregistreerd. In de periode van 1 juni 2022 tot en met 31 oktober 2022 ging het om 79 wapengerelateerde incidenten. Omdat het aantal wapenincidenten en wapenopbrengsten in de genoemde gebieden nog steeds hoog is, blijft preventief fouilleren noodzakelijk.’

3 reacties op “D66 VLAARDINGEN MAG POLITIE CONTROLEREN OP DISCRIMINATIE

  1. Ik zie inderdaad discriminatie als ze controles houden en ik toevallig in de buurt ben.
    Dan valt me één ding direct op:
    Mannen worden er veel meer uitgepikt dan vrouwen.
    Dat is inderdaad discriminatie, EN profilering!
    Boehhh,mag niet!

  2. Natuurlijk moet je profileren. Vier Arabisch uitziende mannen in de militaire leeftijd in een auto van enkele tonnen op een tijdstip waarop ze normaal aan het werk zouden zijn hebben meer uit te leggen dan een creools omaatje met haar boodschappentas in een bescheiden auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *