WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66 VLAARDINGEN LONKT NAAR WETHOUDERSZETEL

VLAARDINGEN- Raadslid Bert van Nieuwenhuizen (D66) wordt al geregeld door mensen met een uitgestoken hand begroet als de nieuwe wethouder voor Vlaardingen. Dat zegt Van Nieuwenhuizen voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Zelf vindt de oud-wethouder dat nog veel te vroeg. Van Nieuwenhuizen: “Maar mocht het zo zijn dat er misschien een beroep op mij gedaan wordt dan breng ik in ieder geval ervaring in.”

Het is publiek geheim dat ook fractievoorzitter Koen Kegel (D66) een zetel in het college ambieert.

Eind januari 2017 werd Van Nieuwenhuizen als eens tussentijds geïnstalleerd als wethouder in het vorige college. Van Nieuwenhuizen volgde toen wethouder Ruud de Vries (D66) op, die ontslag nam.

De D66-fractie stelde op dat moment ook Koen Kegel voor als kandidaat voor de vrijgekomen raadszetel in de gemeenteraad. Kegel was toen nog fractie-assistent voor D66 Vlaardingen.

Gisteravond is een laatste gespreksronde gevoerd om te inventariseren hoe een beoogd meerderheidscollege kan worden gevormd. Al dan niet met een extra wethouder binnen het al zittende college en door middel van gedoogsteun vanuit de raadspartijen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

8 reacties op “D66 VLAARDINGEN LONKT NAAR WETHOUDERSZETEL

  1. Ik vraag me af wat dit met Schiedam te maken heeft. Misschien moet u Schiedams Nieuws een nieuwe naam geven? Ik kan mij overigens voorstellen dat iedere politieke partij maar wat graag deelneemt aan een college. Dat is toch logisch? Het is wel overduidelijk dat de schrijver van Schiedams Nieuws geen aanhanger van deze partij is. U kunt het echter beter wat minder door laten klinken in uw stukken meneer. Dat maakt u een stuk geloofwaardiger als onafhankelijk journalist. Ook ik heb lokaal gestemd. Jammergenoeg blijkt dat een weggegooide stem te zijn geweest. De partij ONS.Vlaardingen valt nu compleet uiteen. En nu heeft de wethouder zichzelf en Vlaardingen ook nog eens voor schut gezet. Dus die zal ook wel ontslagen worden. Ik had er meer van verwacht.

  2. Waarmee Koen dus het bewijs levert dat er bij D66 in ieder geval mensen zitten die het met de waarheid niet zo nauw nemen en derhalve ongeschikt zijn voor een politieke functie. M.a.w. gewoon een dom figuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *