Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66 VLAARDINGEN: ‘GEEN CENT NAAR HISTORISCHE TOUWBAAN’

VLAARDINGEN- Het is beter om het laatste deel van de historische Touwbaan in Vlaardingen niet te herbouwen. Daarvoor pleit het D66-raadslid Bert van Nieuwenhuizen. Het geld dat de gemeente voor het Vlaardingse cultureel erfgoed wil inzetten kan best anders besteed worden, vindt Van Nieuwenhuizen. Wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66) denkt dat het niet zo eenvoudig ligt. Het stadsbestuur hecht wel waarde aan het beschermen van de Vlaardingse historie.

Van Nieuwenhuizen doelt op het deel van de Touwbaan, ter hoogte van de Steenplaats, dat er jaren zwaar verwaarloosd bij stond. Enkele jaren geleden stortte dit deel zelfs in. Herbouw vindt D66 niet nodig. Van Nieuwenhuizen: “ Ik wist het geeneens en ik ben toch een echte Vlaardinger. Ik ben wezen kijken. Inderdaad het is daar ingestort. We zouden ons kunnen afvragen, omdat het eerste hele grote deel van de Touwbaan ook niet origineel meer is, kunnen we het gewoon niet laten vergeten? Dat gewoon niet herstellen en gewoon de centen ergens anders voor gebruiken? Dat is gewoon simpelweg mijn vraag.”

Op 11 juni 2015 haalt Vlaardingen de landelijke media vanwege het instorten van de overkapping van het nog niet gerenoveerd deel van de Touwbaan. De gemeente zette de Touwbaan ter hoogte van de Steenplaats af met bouwhekken. Van Nieuwenhuizen zit op dat moment in de gemeenteraad voor D66. In januari 2017 wordt hij wethouder in Vlaardingen. De herbouw van de Touwbaan komt in die jaren geregeld ter sprake op het stadhuis.

De huidige D66-wethouder weet niet waar het geld voor de herbouw nu precies vandaan komt en of het alleen iets van de gemeente is of dat een deel uit subsidie bestaat. Nieuwland: “ Wat wel belangrijk is, is dat wij als college het belangrijk vinden dat we de historische dingen die wij in Vlaardingen hebben, zoveel mogelijk intact houden. Natuurlijk kunt u altijd besluiten om daar iets anders mee te willen. Dat besluit is blijkbaar genomen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *