RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66-LIJSTTREKKER VLAARDINGEN GEEFT GASLES OP BASISSCHOOL

VLAARDINGEN- Afgelopen vrijdag gaf Koen Kegel, raadslid voor D66 Vlaardingen, een gastles aan groep 8 van zijn voormalige basisschool De Hoeksteen. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen ging hij in gesprek met de kinderen over wat de gemeente nu eigenlijk doet.

De leeringen kregen alle ruimte om Koen de hemd van het lijf te vragen en dat deden ze dan ook! Zo vroegen ze zich af of de burgemeester ook een vrouw kon zijn, of de gemeente ook over Fortnite gaat en hoeveel geld een raadslid nu eigenlijk verdient.

Het meest enthousiast werd de klas toen de quiz begon. Voor de finale was er een benaderingsvraag: Hoeveel Vlaardingers zijn in 2018 gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen? De winnaar zat met 35.000 stemmers het dichtst bij het antwoord 28.658. Hij kreeg luid applaus van de klas toen hij vol trots de Vlaardingse ijzerkoekjes als prijs in ontvangst mocht nemen.

D66 Vlaardingen raadslid Koen Kegel: “Het was prachtig om deze gastles te mogen geven op mijn oude basisschool! Ik heb goed in mijn oren geknoopt dat de skatebaan in de Holy toch écht vernieuwd moet worden, zodat de kinderen meer buiten gaan spelen. Ook gaf meester Jeroen aan dat De Hoeksteen zelf wel wat vernieuwing kon gebruiken. Gelukkig kon ik melden dat de gemeenteraad besloten heeft dat dit binnenkort zal gebeuren!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *