Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CYBERCRIMINEEL (26) SCHIEDAM ROOFT BIJNA 6 MILJOEN

SCHIEDAM- Giorgio G. (26) uit Schiedam wordt verdacht van grootschalige internetoplichting, waarbij in drie gevallen voor in totaal 552.288.63 euro van rekeningen is geplunderd. Daarnaast is volgens het Openbaar Ministerie met vier plunderingen nog eens 22.295.60 euro buitgemaakt. G. kreeg hulp van Lesly H. (30) en Yorm Junior A. (30), beiden uit Amsterdam.

In de periode van 1 maart 2014 tot en met 19 maart 2019 zijn door het drietal in Amstelveen, door het aannemen van een valse naam, meerdere bedrijven en particulieren bewogen tot het ter beschikking stellen van gegevens en het aangaan van een schuld. De verdachten hebben e-mails en sms-berichten verstuurd waarin zij zich voordeden als het bedrijf PostNL, ING of Vodafone. In de berichten was een URL opgenomen waarmee, na het klikken op die URL, malware werd verspreid. Na installatie van die malware waren de verdachten automatisch online onherkenbaar en hebben zij zicht de toegang verschaft tot allerlei aanwezige gegevens van bank(en) en bedrijven om vervolgens inloggegevens en andere persoonlijke (bank)gegevens voor zichzelf en voor een anderen over te nemen en af te tappen.

Bij Vodafone hebben de cybercriminelen het bedrijf aangezet tot de activatie van een nieuwe SIM kaart en een nieuw telefoonnummer en meerdere mobiele telefoons en SIM-kaarten. Ook zijn TAN-codes onderschept.

1 reactie op “CYBERCRIMINEEL (26) SCHIEDAM ROOFT BIJNA 6 MILJOEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *