Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CWO WINT STADSDERBY VAN DELTASPORT

VLAARDINGEN- CWO heeft drie kostbare punten weg gesleept uit de Broekpolder.

Om 17.00 uur werd pas afgetrapt hetgeen de nodige voetballer opleverde die reeds gespeeld hadden langs de lijn.

In een eerste helft waarin Deltasport de beste mogelijkheden kreeg, schoot Jordao Pattinama een keer hard op de paal en een keer net over. Ook was er nog een afgekeurd doelpunt wegens hands. Verder moest de debuterende CWO keeper Ian Slagboom enkele keren zijn kwaliteiten tonen. CWO had een goede mogelijkheid via Mike vd Meer, doch ook de Deltasport keeper toonde zijn goede vorm, zodat er met 0-0 stand thee gedronken werd.

Na rust ging CWO uit een ander vaatje tappen. Dit resulteerde in een fraaie kopbal van Jim Onderdelinden die net zo fraai gestopt werd door de Deltasport keeper. Na een uur spelen werd Taha Kadri onreglementair onder uit gehaald in het zestien meter gebied wat een terechte strafschop opleverde. Dit buiten kansje werd goed benut door Rick Struis en zette zo CWO op een 0-1 voorsprong. Hierna zette Deltasport nog wel aan doch CWO keeper Ian Slagboom en zijn verdediging waren een sta in de weg. In de 84e minuut was het Taha Kadri die een prima combinatie tussen Mike vd Meer en Rick Struis knap afrondde 0-2. In blessure tijd maakte de Deltasport keeper geheel onnodige een trappende beweging richting een CWO speler hetgeen hem een rode kaart opleverde. Hierdoor moest Deltasport noodgedwongen de vader van CWO JO11-1 keeper Doe Duifhuijsen in brengen, namelijk good old Tobias. Terwijl Doe s’ morgens knap een strafschop stopte lukte dat zijn vader niet, want ook nu weer wist CWO spits Rick Struis het net te vinden.

Zo nam CWO de drie punten mee naar het Trimpad.

Zaterdag speelt CWO uit tegen Strijen dat met 13 punten 1 puntje boven CWO staat.