WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CWO WINT EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD

VLAARDINGEN- CWO is uitstekend aan de competitie begonnen met een overwinning op VVGZ. Het kwam nog eerst op een 1-0 achterstand maar wist dit door goed voetbal en veel inzet om te buigen in een overwinning.

In de beginfase liet CWO al zien dat het graag wilde winnen. Het zocht gelijk de aanval en het spel speelde zich langdurig af op de helft van VVGZ. Behalve enkele corners kwam CWO echter niet dicht bij het doel. In de 17e minuut voorkwam Leroy Goedhoop aan de andere kant een doelpunt door goed uit zijn doel te komen. Even later was het CWO dat een mogelijkheid kreeg na een mooie aanval kwam de bal bij Jeroen van der Swaluw die hard inschoot, het schot werd echter nog net door een verdediger geraakt en tot corner verwerkt. Drie minuten voor de rust kreeg CWO een vrijetrap op ca 25 meter van het doel. Marcelo Gomes da Veiga schoot de bal goed op het doel. De keeper van VVGZ stond op de juiste plaats en kon de bal gemakkelijk vangen. In de extra tijd van de eerste helft werd Rick van der Struis met een diepe bal weggestuurd en hij schoot goed in maar ook hier was het de keeper die redding bracht.

Na de rust leek vooral VVGZ feller te spelen. Dat resulteerde in de 55e minuut in een corner, die niet goed werd weggewerkt. De bal kwam achter een van de aanvallers van VVGZ, die met een omhaal de bal in het doel deponeerde 1-0. Trainer Jeff Stans zag dat er wat moest gebeuren om aanvallend meer te brengen. Hij bracht Dwy kampe en Obeida Kadri in het veld. CWO werd sterker en gevaarlijker. In de 70e minuut kwam de bal na een aanval van CWO bij Ioldi Soares de Brito die de keeper kansloos liet 1-1. VVGZ probeerde weer wat terug te doen en in de 83e minuut voorkwam Jordi de Bruin door goed ingrijpen een scoringskans. Die minuten later kwam CWO op voorsprong.

Na een goede aanval van CWO kwam de bal bij Obeida Kadri die zag broer Taha vrijstaan en deze schoot de bal via een verdediger van VVGZ in het doel 1-2. Hierna was VVGZ het even kwijt en kon Rick van der Struis na een assist van Ioldi Soares de Brito de 1-3 op het scorebord zetten.