WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CWO VLAARDINGEN DOOR OOG VAN DE NAALD

VLAARDINGEN- CWO door het oog van de naald tegen Strijen 1-0 (1-0)

Omdat Zuidland tegen Spirit niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Spirit en CWO de wedstrijd tegen Strijen met 1-0 won is het door het oog van de naald ontsnapt aan nacompetitie. Dat het spannend bleef tot de laatste minuut kwam ook omdat CWO de laatste 35 minuten met 10 man moest spelen na een rode kaart voor Rick Pleijsier.

CWO begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg na vier minuten al de eerste grote kans. Een voorzet vanaf rechts kon door Danny Koetsier van dichtbij worden ingekopt, de bal ging echter net naast het doel. Twee minuten later was het Jordi de Bruin die uit een corner kon inkoppen maar ook zijn kopbal ging net naast het doel. In de 9e minuut was het wel raak Mike van der Meer kon na een voorzet vanaf rechts hard uithalen 1-0.

Het leek echter wel of CWO, dat de hele competitie al moeilijk scoort schrok van deze zeer verdiende voorsprong. Het liet zich massaal terug zakken en Strijen kon op jacht naar de gelijkmaker.

Hoewel er hoofdzakelijk op de helft van CWO werd gespeeld kwam de voorsprong voor de rust niet echt in gevaar.

Ook na de thee was het Strijen dat nadrukkelijk op zoek ging na de gelijkmaker. In de 47e minuut waren zij daar al dicht bij. Een vrije trap op ca. 20 meter van het doel ging echter net naast.

In de 55e minuut maakte Rick Pleijsier een onnodige overtreding en kon met rood vertrekken.

Strijen ging nog nadrukkelijker in de aanval maar kon geen echte grote kansen creëren.

Nadat de scheidsrechter had afgefloten was de ontlading groot bij het horen van de uitslag van Spirit- Zuidland.