WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CWO VLAARDINGEN DOET ZICHZELF TEKORT TEGEN VITESSE DELFT

VLAARDINGEN- Na een saaie eerste helft waarin beide teams slechts één kans kregen volgde een open wedstrijd met veel kansen in de tweede helft. CWO had hier veel meer kansen en zeker ook meer moeten scoren. Het moest echter genoegen nemen met 1 punt.

Lang tasten beide teams elkaar af en het spel speelde zich hoofdzakelijk af tussen de twee strafschopgebieden. Vitesse had wat meer de bal maar gevaarlijk werden zij niet. In de 37e minuut leek CWO op voorsprong te komen. Obeida Kadri werd op het middenveld hard onderuit geschopt maar kon de bal nog doorspelen naar Rick van der Struis die Taha Kadri in scoringspositie bracht. De bal ging echter via de paal weer het veld in. In de 45e minuut kreeg Vitesse Delft de eerste kans van de wedstrijd. Een aanvaller kon vrij inkoppen na een voorzet vanaf rechts. Elton Evora stond op de juiste plaats en kon de bal eenvoudig vangen.

In de tweede helft was CWO veruit de betere. De eerste kans was voor Jeroen van de Swaluw, die raakte de bal echter niet goed en zijn schot ging voorlangs. Zeven minuten later was het Taha Kadri die zijn verdediger te snel af was en alleen op het doel afging. Net voor het strafschopgebied kon de verdediger nog zijn shirt pakken en trok heb onderuit. De verdediger werd door scheidsrechter Omar Massaoui gespaard en kreeg slechts geel waar rood op zijn plaats was geweest. De vrije trap werd door Obeida Kadri goed ingeschoten maar de keeper kon de bal tot corner verwerken.

In de 60e minuut was er een goede mogelijkheid voor Vitesse D. maar het schot ging via een been van een CWO verdediger naast het doel. Even later kreeg Vitesse opnieuw een vrij kans voor het doel van CWO maar de bal werd over het doel geschoten. In de 68e minuut kreeg Vitesse een corner, er ontstond een scrimmage voor het doel en de bal verdween achter Elton Evora 0-1.

Vijf minuten later was het alweer gelijk een hard schot op het doel van Vitesse kon nog door de keeper stopt worden maar in de rebound kon Obeida Kadri de bal intikken 1-1.

CWO voelde dat er meer inzat en zette veel druk. Hierdoor volgden de kansen elkaar snel op.

In de 78e minuut bracht de keeper van Vitesse opnieuw redding, een bal werd van dicht bij hard ingekopt maar met een uitstekende reflex werd de bal tot corner verwerkt. Twee minuten later kwam Taha Kadri alleen voor de keeper en schoot snoeihard in. De bal kwam echter recht in het gezicht van de keeper die dan ook verzorgd moest worden. Twee minuten later kwam Taha Kadri opnieuw in het strafschopgebied met 2 verdediger bij hem. Toen de ene verdediger de bal wilde wegschieten raakt hij de andere verdediger die pijnlijk op de grond viel. Tot verbazing van iedereen gaf de scheidsrechter een vrije trap aan Vitesse. In de blessuretijd leek CWO even alsnog de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken maar de bal ging via de paal naast het doel.

Zaterdag a.s. speelt CWO uit tegen Alexandria’66 om 15.00 uur.