WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CWO-PELIKAAN TELEURSTELLEND

VLAARDINGEN- Vandaag de eerste topper in West 2 2e klasse D tussen de twee runners-up CWO en Pelikaan. Heel wat oudgedienden hadden de weg naar het Nieuwlantpark gevonden en stonden met een potje bier klaar om een lekker potje voetbal te kijken. Natuurlijk moest eerst de pupil van de week Iven Leewis het eerste doelpunt maken voor CWO. Hij wist na een mooie schaar de keeper van Pelikaan te passeren en de blauw-witte-brigade deze middag tot juichen aan te zetten. Na het fluitsignaal van de goedleidende scheidsrechter Ed Toonen was het CWO dat als eerste richting de zestienmeter van Pelikaan ging om daar het netje te doen bollen. Ondanks het veldoverwicht en een paar halve kansen voor onze blauw-witte helden had de keeper van Pelikaan weinig te doen. Ook keeper Leroy Goedhoop had aan de andere kant weinig te doen. Het werd even spannend toen bij de zoveelste slechte pass met als gevolg balverlies, Leroy Goedkoop bijna verrast werd met een lob over hem heen, gelukkig voor CWO ging de bal rechts van de paal naast. In minuut dertig werd Mike van der Meer met een blessure naar de kant gehaald en vervangen door Obeida Kadri. De tweede helft hobbelde tot haar einde en met 0-0 werd het bakkie thee opgezocht.

Na de rust was het Pelikaan dat de wedstrijd naar zich toe trok en met beter voetbal regelmatig in de zestienmeter van CWO wist binnen te dringen. In minuut 9 werd Leroy Goedkoop gered door de paal, toen de bal vanaf de rand van de zestien meter geplaatst werd ingeschoten. In minuut 10 werd Leroy geholpen door een ploegmaat, die na een scrimmage de bal van de lijn wist te halen. Na een kwartiertje de Pelikaanstorm doorstaan te hebben, ging het spel over en weer maar werd er door beide ploegen weinig gecreeerd. CWO wilde toch graag de drie punten hebben, met nog een kwartier te gaan wisselde coach Stans Jurgylio Limon voor de geblesseerde Rick van der Struis en de zieke Obeida Kadri werd vervangen door Dwy Kampe. In de 35-ste minuut kreeg Pelikaan een vrijetrap aan de rand zestienmeter. Deze werd bij de tweede paal doorgekopt naar de eerste paal en daar ingekopt door de vrijstaande spits van Pelikaan. Deze stond echter buitenspel en grensrechter Ricardo Veldhoen stak resoluut zijn vlag omhoog. Scheidsrechter Toonen kon niets anders doen dan het doelpunt af te keuren en CWO een vrije trap te geven. De laatste vijf minuten was het billen knijpen voor Pelikaan. CWO ging vol op de aanval, maar met kunst en vliegwerk wist Pelikaan de nul te houden. Zo eindigde deze topper in een gelijkspel, blijft CWO nog ongeslagen, maar staat het inmiddels op een gedeelde derde plaats met vier punten achter op DCV.

Wist u dat…

– off the record dit CWO’s slechtste wedstrijd van het seizoen was;

– het bier en de andere versnaperingen in de kantine troost brachten bij velen van ons;

– tegenwoordig heel de familie Leewis tegen een bal schopt bij CWO;

– dames 1 wel wist te winnen en met 3 gespeeld en 9 punten aan kop staat;

– zij persoonlijk het CWO-lied kwamen aanvragen om hun overwinning te vieren op de tribune;

– Chris Latupeirissa zijn mannen met 0-4 ten ondergingen tegen Lyra 2;

– Kees Groeneveld even schrok toen zijn naam werd genoemd bij de opstelling van Pelikaan;

– hij blij was dat het om een naamgenoot ging en hij gewoon aan onze nieuwe bar in de sponsorruimte kon blijven zitten;