WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CWO NIET OPGEWASSEN TEGEN DCV

VLAARDINGEN- CWO heeft in drie voorgaande wedstrijden laten zien dat het niet onder hoeft te doen voor de top drie in 2D. Met de 3-3 tegen Sparta en 5-5 tegen Charlois creëerde en verzilverde het veel kansen.

Zaterdag was er niets meer te merken van het goede spel. Het was dan ook vooral aan geluk en goed keeperswerk van Ian Slagboom te danken dat het maar 1-0 met de rust was.

CWO liet zich in de eerste helft vooral terugzakken op eigen helft. DCV viel aan en kreeg ook de grote kansen. Het duurde toch nog tot de 18e minuut voordat DCV scoorde. Na een mooie aanval werd eerst de bal nog geblokt door de verdediging van CWO maar in de rebound was het raak 1-0.

Een minuut later leek het zelfs de voorsprong te verdubbelen toen de bal hard werd ingeschoten. Via de onderkant van de lat ging de bal echter het veld weer in en kon worden weggewerkt. Nog voor de rust kreeg DCV opnieuw twee grote kansen. Een aanvaller van DCV kwam alleen voor Ian Slagboom, die uitstekend redde en even later stond de paal een doelpunt van DCV in de weg.

In het eerste gedeelte van de tweede helft speelde CWO wat beter dan voor de thee. Regelmatig kwam het op de helft van DCV zonder echt gevaarlijk te worden. Het bleef echter strijden voor de gelijkmaker. In de 77e minuut ging het echter helemaal fout doelman Ian Slagboom twijfelde bij het uitkomen en was daardoor te laat, een speler van DCV kon vrij inschieten 2-0.

In de 82e minuut kreeg DCV nog een penalty na een overtreding in het zestienmetergebied.

Hoewel Ian Slagboom de bal nog wel raakte kon hij een doelpunt niet voorkomen 3-0.

Pas op 7 maart speelt CWO de volgende wedstrijd thuis tegen De Zwerver uit Kinderdijk.

Een wedstrijd die gewonnen zal moeten worden om niet in de degradatiezone te komen.