WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CWO GELIJK BIJ RVVH

VLAARDINGEN- In de bekerwedstrijd tegen eerste klasser RVVH gaf CWO goed partij en maakte zelfs een 2-0 achterstand bij rust goed. CWO maakte gebruik van de mogelijkheid vijf spelers te wisselen en het is duidelijk dat alle spelers zullen moeten knokken voor een basisplaats.

In het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op en waren er nauwelijks kansen voor beide teams.

In de 15e minuut werd bij een goed opgezette aanval van RVVH de verdediging van CWO uitgespeeld en was keeper Joost Ipenburg kansloos 1-0. Vier minuten later was het op nieuw raak 2-0. De wedstrijd leek gespeeld zeker omdat hierna RVVH nog een aantal kansen kreeg te voorsprong uit te bouwen. Joost Ipenburg keepte een uitstekende wedstrijd en hield CWO in de wedstrijd.

Na de rust waarin een aantal spelers gewisseld werden begon CWO een stuk feller aan de wedstrijd.

In de 61e minuut ging Taha Kadri op zijn bekende wijze het strafschop gebied in en speelde zijn tegenstander uit. Die haalde hem onderuit en de scheidsrechter wees direct naar de stip.

Rick van der Struis liet de keeper kansloos 2-1. Direct daarna kreeg CWO al een kans op de gelijkmaker toen Taha Kadri op de keeper afging. Een verdediger kon de bal echter net voor hij kon schieten met een sliding tot corner verwerken. Even later kreeg Rick van der Struis een kans maar zijn schot ging via een voet van een verdediger naast het doel. In de 75e minuut was het wel raak. Na opnieuw een goede aanval van CWO gaf Ioldi Soares de bal voor en de inkomende Mike van der Meer schoot hard in 2-2. Na dit doelpunt probeerde RVVH met veel druk de overwinning alsnog naar zich toe te trekken. In de 88e leek dat te lukken maar Marcelo Gomes da Veiga kon de bal nog net van de lijn halen. Zaterdag speelt CWO de tweede bekerwedstrijd thuis tegen Xerxesdzb (zo) om 17.00 uur.