WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CWO DOET ZICHZELF TEKORT TEGEN SVS

VLAARDINGEN- Afgelopen dinsdag 13 oktober mocht CWO om 20.00 uur op eigen terrein aftrappen voor hun derde competitiewedstrijd tegen SVS. Deze avond maakte twee blauwwitte helden hun competitiedebuut in de basis van CWO1, Sam Kloos mocht als linksbuiten zijn voetbalkunsten vertonen en Breuklin Almeida mocht het spelletje verdelen op het middenveld. Of het lag aan de persconferentie van Rutte, het ’s avonds spelen van een wedstrijd na een dag hard werken of studeren of het spelen van twee wedstrijden in vier dagen, qua voetbal was het vandaag niet wat wij de afgelopen wedstrijden van onze blauwwitte helden hebben gezien. De inzet en strijdlust was er zeker wel, maar het eigen spelletje werd deze avond weinig vertoond. SVS dat uit twee wedstrijden 1 punt had gehaald, nam vanaf het begin het initiatief en kreeg de eerste 10 minuten een paar goede kansen. Keeper Goedkoop deed wat hij hoort te doen en wist zijn doel schoon te houden. Na een kwartietje eerste helft kreeg CWO het spel iets meer onder controle zonder zelf voor veel gevaar te zorgen. Gezien het spel was een ruststand van 0-0 voor de CWO-aanhang een ruststand, waar men vrede mee kon hebben.

Na een donderspeech van trainer Stans kwamen onze helden de wei weer in. Sam Kloos mocht een warme douche pakken en werd vervangen door een volgende debutant Gillian Fortes. Helaas was ook het eerste kwartier voor SVS zonder dat zij erg gevaarlijk werden. In minuut 11 kreeg CWO hun eerste goede kans, een afgeslagen bal, na een door CWO genomen hoekschop belandde voor de voeten van Mike van der Meer. Zijn schot op doel vanaf rand zestienmeter belandde via een been van een SVS-verdediger op de paal. Na deze kans kwam CWO iets meer onder de druk uit en ging wat rustiger voetballen. Na een kwartiertje tweede helft werd Breuklin vervangen door Jeroen van de Swaluw en ging het spel over en weer. Mike van der Meer was in minuut 17 dichtbij de openingstreffer toen hij de verdediging omspeelde en van links op de keeper af ging. Helaas stond deze goed in de weg en wist het schot te keren. In minuut 19 was het toch raak voor de blauwwitte na een mooie aanval wist Gillian Fortes de bal bij Obeida Kadri te bezorgen, deze speelde zich slim vrij en wist de bal links langs de keeper van SVS in het doel te schuiven. Erg lang kon CWO niet van de 1-0 voorsprong genieten. In minuut 25 was het raak voor SVS. Obeida werd aangetikt en verloor hierdoor de bal op het middenveld. CWO dacht aan een overtreding, maar scheidsrechter Greveling liet doorspelen. Voordat CWO kon ingrijpen, lag het balletje al in het netje bij CWO. Gezien het veldspel van beide ploegen was deze stand van 1-1 terecht. Onze blauwwitte helden lieten het er niet bij zitten en gingen nadat Char Pires was ingebracht voor Qualid Tarafit op zoek naar de winnende treffer, soepel ging dat niet maar SVS moest terug, pakte twee gele kaarten en kwam onder druk te staan. Vijf minuten voor tijd werd een vloeiende CWO-combinatie door het midden tussen Rick van der Struis en Obeida Kadri onreglementair afgebroken door een SVS-verdediger. Obeida ging neer in de zestienmeter en de scheidsrechter wees naar de penaltystip. Rick van der Struis onze vaste penaltykiller ging achter de bal staan en schoot in, de keeper van SVS koos de goede hoek, verwerkte de bal tot hoekschop en werd zo de SVS-held van de avond. Hierna klonk snel het eindsignaal en stond er een teleurstellende maar terechte 1-1 eindstand op het scorebord, waar de voetbalkenners in de bestuurskamer wel vrede mee konden hebben. Vanuit het blauwwitte kamp was gerekend op drie gespeeld negen punten en was er een kleine teleurstelling over de uitslag, maar ook een trotsgevoel dat we na acht wedstrijden, die we dit seizoen hebben gespeeld er nog geen wedstrijd is verloren.

Voorlopig gaat CWO met deze ongeslagen status de vier weken pauze in (ivm de aangescherpte lockdown) en hopen we dat we na deze verplichte stop weer samen van het leuke spelletje mogen genieten.