Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CULTUUREDUCATIECAFÉ SCHIEDAM MET JILLIS VERBEEK

SCHIEDAM- Stichting Mooi Werk organiseert ieder jaar een aantal Cultuureducatiecafés in Schiedam. Op 15 januari weer een nieuwe editie. Cultuureducatie Café is een inspiratiemiddag voor iedereen werkzaam in het cultuuronderwijs en andere professioneel geïnteresseerden. Dit keer vertelt gastspreker Jillis Verbeek over het gebruik van (Schiedamse) kunst in de klas om de ontwikkeling en het leerproces van kinderen te stimuleren.

In zijn presentatie vertelt Verbeek hoe op een creatieve manier ruimte gegeven kan worden aan de eigen ontwikkeling van het kind. Hierbij gebruikt hij kunstwerken van hedendaagse kunstenaars om de leerlingen uit te dagen en te inspireren. Hij laat de deelnemers zien hoe deze methode met Schiedamse voorbeelden ingezet kan worden in het klaslokaal. Deze interactieve lezing, waarin u kennismaakt met nieuwe werkvormen, duurt ongeveer een uur en wordt traditiegetrouw afgesloten met napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Cultuureducatiecafé is een middag speciaal georganiseerd voor leerkrachten, educatie- en beleidsmedewerkers van culturele instellingen en andere professionals in cultuureducatie die graag meer willen doen met kunst en cultuur in de klas. Een inspirerende bijeenkomst waar u na schooltijd even voor omfietst.

Geïnteresseerd? Meld u dan snel aan! De middag vindt plaats bij Mooi Werk van 16.00 tot 17.30 uur op Hoogstraat 97 in Schiedam. Toegang is vrij, aanmelden kan via post@stichtingmooiwerk.nl. Meer informatie over dit project is te vinden www.stichtingmooiwerk.nl.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *