Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CU-SGP: ‘ZWEMVERBOD VLAARDINGEN IS GEMISTE KANS’

VLAARDINGEN- Het opleggen van een zwemverbod voor het Buizengat in Vlaardingen is een gemiste kans om jongeren te bereiken, vindt raadslid Wouter de Reus (CU-SGP). De politicus beaamt, voor de microfoon van Omroep Vlaardingen, dat er overlastproblemen waren met zwemmende jeugd, maar jongerenwerkers hadden dit kunnen ondervangen. Daarnaast stort het De Reus dat de gemeenteraad niet vooraf is geïnformeerd over het verbod.

De Reus: “Er zijn gewoon geen hulpverleners gezien. Handhaving vond pas plaats nadat het verbod was ingesteld. En dan komen ze pas na 18.00 uur. Als het lekker weer is en je hebt een plek waar jongeren kunnen zwemmen, zorg dat er jongerenwerkers zijn. Dan vang je het probleem op. Dat mis ik nu.”

Eind juni is in de omgeving van het Buizengat een anonieme brief huis-aan-huis verspreid. In de brief is gevraag of omwonenden de politie of de gemeente willen bellen voor de overlast die de kinderen in de haven zouden veroorzaken. Gewezen werd op de helling aan de Hoflaan.

Volgens De Reus is er inderdaad overlast geweest: “Jongeren die op balkons zijn geklommen. Gewoon niet doen. Niet doen. Als je het wel doet dan moet je je eigen wonden likken. Dat is nu het geval.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *