Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CRUSIALE FASE IN RUZIE PROVENIERSBRUG SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het al ruim een jaar slepende conflict rond de Proveniersbrug in Schiedam bevindt zich momenteel in een cruciale fase, zo laat het stadsbestuur weten. Dit tot vreugde van Leefbaar Schiedam. De partij heeft bij de behandeling van de Jaarrekening expliciet naar de actuele situatie rond de Proveniersbrug gevraagd.

Sinds de renovatie van de Proveniersbrug in 2013 kan het wegdek niet meer op omhoog. Volgens de gemeente Schiedam heeft aannemer Van der Made onvoldoende kunnen aantonen dat de veiligheid van de brug is gegarandeerd.
Sinds de renovatie van de Proveniersbrug in 2013 kan het wegdek niet meer omhoog. Volgens de gemeente Schiedam heeft aannemer Van der Made onvoldoende kunnen aantonen dat de veiligheid van de brug is gegarandeerd.

De Proveniersbrug die in 2013 is gerenoveerd zou sinds vorig jaar zomer niet meer open kunnen, omdat verschillende onderdelen van het mechaniek zijn afgekeurd. De gemeente wil zekerheid dat de vernieuwde brug voldoet aan alle eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid, voordat hij in gebruik wordt genomen, en startte daarom vorig jaar een juridische procedure tegen aannemer Van der Made.

Het college van b en w laat Leefbaar weten dat zodra daartoe de gelegenheid bestaat, de complete uitleg inclusief de gevraagde componenten, aan de gemeenteraad worden aangeboden. Fractievoorzitter Gerrie de Bel tijdens de algemene politieke beschouwingen: ‘Ik kan niet wachten!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *