Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

COVID-TESTSTRAAT SCHIEDAM EEN GROTE CHAOS

SCHIEDAM- Het is chaos bij de zogenaamde Covid-teststraat in Schiedam. Dat blijkt uit de informatie die de GGD aan de gemeente heeft verstrekt. Het bron- en contactonderzoek (BCO) verloopt rommelig bij personen die positief zijn getest. In de praktijk worden door de de GGD niet alle BCO’s volledig uitgevoerd. Momenteel worden alleen de positief geteste mensen gebeld: zij krijgen informatie over isolatiemaatregelen voor zichzelf en quarantainemaatregelen voor hun (nauwe) contacten. Van een groot deel van de zogenaamde ‘besmette’ personen wordt gevraagd dat zij zelf hun nauwe contacten informeren. Slecht in enkele gevallen belt de GGD nog zelf met die contacten.

Daarnaast wordt de capaciteit in het Rotterdam-Rijnmond gebied niet alleen gebruikt voor de inwoners uit dit gebied. Sinds het ministerie een landelijk callcentre heeft ingevoerd worden capaciteit en aanvragen voor testen landelijk afgestemd en ingepland waardoor ook mensen uit andere regio’s hier vaker getest worden en mensen uit onze regio vaker buiten de regio getest moeten worden.

De GGD is ook sterk afhankelijk van onderdelen in de keten waar ze geen invloed op heeft, zoals de
beschikbare laboratorium-capaciteit. De GGD schaalt momenteel voortdurend op om de door
het ministerie gevraagde testaantallen te kunnen realiseren.

Een internationale groep gerenommeerd artsen heeft zich afgelopen week uitgesproken tegen het internationale Covid-beleid. De artsen spreken van een hoax die per direct moet stoppen. De medici stellen: ‘Er is geen pandemie, Covid-19 is een normaal griepvirus en mensenrechten mogen nooit wijken voor medische argumenten. Wanneer er paniek is wordt die veroorzaakt door valse PRC-tests. Ze testen bovendien niet op Covid-19. We moeten stoppen naar deze tests te kijken. We moet terug naar de feiten’, aldus de ongehoorde experts.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “COVID-TESTSTRAAT SCHIEDAM EEN GROTE CHAOS

 1. Dat Covid-19 een gewone griep is is nonsens. Geen enkele griep heeft de restverschijnselen die Covid-19 heeft waardoor mensen die zwaar ziek zijn geweest een half jaar nadien nog steeds amper wat kunnen en mensen die nauwelijks ziek zijn geweest geheugen en concentratie problemen hebben tot al maanden (inmiddels al ruim 6) erna. Het grootste deel vd artsen hier in Nederland denkt er zeker niet zo over als dit “internationale” groepje. Dat niet alles goed gaat klopt wel. Het blijft mensenwerk.

 2. Gedrag willen ze beïnvloeden! Niet de overdacht van ‘t virus beperken, Rutte zegt ‘t zelf. Gedragsaanpassingen, opdat we allemaal volgzame schapen in een kudde worden en daarna volgt de rest van de muilkorfpraktijken.

  Primair is dat openbaar wordt wat achter de schermen gaande is en welke krachten hier achter zitten. De media moeten de macht kritisch controleren, in plaats van paniek, verwarring en verdeling te zaaien.. De westerse media zijn gekocht en onbetrouwbaar.

  Weg is ook het democratisch toezicht op de machtige veiligheidsregio’s, de gremia die bestaan uit een verzameling van ongekozen burgemeesters.

 3. Die teststraat loopt gewoon prima. Prima georganiseerd. Vriendelijke ontvangst, duidelijke richtlijnen, nette test”tenten” en gemotiveerd en efficient personeel. Wat een vreselijk bevoorooordeeld en walgelijk stukje heb je weer getypt. Schaam je.

  1. Dat is nou de media, ze nemen alles klakkeloos aan, zonder het ook verder uit te zoeken.
   Maar ook ik deel mee in je mening dat de teststraat goed georganiseerd is, en juist een hele mooie locatie hebben hier voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *