Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

COVID-HOAX: 75% MINDER TOERISTEN NAAR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het toeristisch bezoek aan Schiedam is afgenomen van 50 tot 75%. De covid-hoax heeft gezorgd voor een daling van het aantal toeristen dat de stad bezoekt.

De cijfers van de gemeente: Het Jenever- en Molenmuseum meldt een daling van ruim 72%. Bij het I-punt kwamen 58% minder bezoekers. De rondvaarten zijn het seizoen 2021 later gestart en hebben met de helft van de capaciteit gevaren.

Met name de toeristische en culturele organisaties die deels afhankelijk zijn van publieksinkomsten zijn ook financieel zwaar geraakt. Voorspelling van het NBTC is dat het zeker tot 2024 zal duren voor het toeristisch bezoek weer op het niveau is van voor de crisis (veroorzaakt door de lockdown) . In 2019 voorspelde het NBTC nog een groei tot 2030 van 50% aan internationale toeristen en een groei van het binnenlands toerisme met 27%.

2 reacties op “COVID-HOAX: 75% MINDER TOERISTEN NAAR SCHIEDAM

  1. Verbazend,
    zie en hoor steeds meer mensen die duidelijk niet uit Nederland komen op de straat in Schiedam.
    Dacht dat, dat allemaal toeristen waren en veel geld uitgaven in de horeca, hotels en toeristische trekpleisters van Schiedam.
    Weet wel dat er in december donkere Afrikanen niet meer welkom zijn, schijnt te maken te hebben met een oude traditie met kleine kinderen en een oude man op een paard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *