Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘CORONACRISES KAN GUNSTIG UITPAKKEN VOOR TOERISME SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De zogenaamde coronacrises kan best gunstig uitpakken voor het toerisme in Schiedam. “Dit biedt ook kansen, want veel mensen gaan in eigen land op pad, dus ook in Schiedam”, zegt D66-fractievoorzitter John van Sliedregt, bij behandeling van het raadsvoorstel Verordening Logiesbelasting.

Het wereldwijde dodental dat op de een of andere manier is toegeschreven aan de uitbraak van Covid-19 is uitgekomen op een sterfte percentage van 0,3 % onder de besmette gevallen van de totale wereldbevolking. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit, die zich baseert op cijfers van officiële instanties. De WHO had 3,4 % voorspeld, waardoor vooral westerse landen massaal in een lockdown zijn gestort door hun regeringen. Samen met hun handlangers (de gevestigde media) zetten de twee nu in op het onophoudelijk melden van het aantal bestemmingen door ‘het virus’, waar meer dan 99% van de mensen milde of helemaal geen klachten van ondervindt.
Het collegeprogramma onderschrijft de wens van het stadsbestuur om het toeristisch klimaat van Schiedam te versterken. Hiervoor zijn extra financiële middelen nodig. In de Zomernota 2020 is vastgelegd om hiervoor over te gaan tot het heffen van logiesbelasting vanaf juli.

Volgens eerdere berekeningen van de gemeente kan invoering van toeristenbelasting Schiedam tussen de 0,1 en 0,3 miljoen euro per jaar opleveren, afhankelijk van het aantal overnachtingen. Schiedam gaat 2,70 euro per persoon per nacht heffen aan toeristenbelasting.

Het gemeentebestuur wil meer toeristen trekken door de unieke producten in de stad te benadrukken, zoals het jeneververleden, maar ook door het verbeteren van de bewegwijzering, versterken van de herkenbaarheid van de stad bij de entrees, het bevorderen van de samenwerking van de culturele partners en samenwerkingen in de regio met bijvoorbeeld Rotterdam en Delft. De toeristenbelasting is een middel om al deze zaken te kunnen betalen.

Uit het jaarlijks onderzoek ‘toeristisch bezoek aan steden’ blijkt dat in 2018 625.000 Nederlanders een toeristische bezoek aan Schiedam hebben gebracht. In totaal waren dit 2.671.000 bezoeken.

De toeristische sector is wereldwijd hard getroffen door de lockdown, die bedoeld zou zijn om een griepvirus te bestrijden (Covid-19). De maatregelen worden in vrijwel alle EU-landen inmiddels afgebouwd. Campings, hotels en horeca zijn in veel landen weer open.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘CORONACRISES KAN GUNSTIG UITPAKKEN VOOR TOERISME SCHIEDAM’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *