Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CORONA-GELOVIGEN SCHIEDAM ONTMASKERD

SCHIEDAM- Corona-gelovigen in Schiedam laten een heel spoor na aan afgeworpen mondkapjes. Van de chirurgische exemplaren tot de duurdere types van textiel met opdruk (‘Stay Safe’); ze liggen overal in de stad verspreid; in plantsoenen, op de trottoirs en langs fietspaden. Onder de gelovigen leeft de overtuiging dat het materiaal hen bescherming biedt tegen ‘het virus’ (Covid-19). Het niet vrijwillig dragen van een masker wordt door de gelovigen gekwalificeerd als asociaal en egoïstisch, omdat het de vermeende dodelijke epidemie in stand zou houden. Op de sociale media schreeuwen ze het uit om iedereen het dragen – tot in uw eigen huis – verplicht op te laten leggen door de overheid. Verder wordt over het nieuwste zwerfvuil gezwegen. Het is daarom niet bekend hoeveel besmettingen al het rechtstreeks gevolg zijn van het zwerfvuil en het ontstaan van nieuwe brandhaarden: terwijl het waarschuwen voor ‘de gevaren van besmettingen’ toch een van de belangrijkste dogmata is onder de gelovigen.

Onduidelijk is ook wie eerdaags wordt aangezocht om al het zwaar besmettelijk materiaal van de gelovigen te verwijderen van de straten. Mogelijk kunnen grijpers van minimaal 1,5 meter en grote hoeveelheden desinfecteren middelen uitkomst bieden. In combinatie met rubber handschoenen en een mondkapje, voor de helden die, met gevaar voor eigen leven, de klus moeten klaren. Met luid applaus als dank.

Ondertussen is wel duidelijk dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van maskers bij gezonden mensen en iedereen zonder symptomen. Integendeel, experts waarschuwen dat het gezichtsbedekkend materiaal de ademhaling belemmert en ‘kiemdragers’ kunnen worden (Meer informatie hierover vindt u HIER).

Het RIVM ziet op basis van de nieuwste wetenschappelijke gegevens ook geen bewijs om het dragen van de maskers verplicht te stellen. Minister Tamara van Ark (VVD) verdedigt het dragen van mondkapjes evenwel als een van de mogelijkheden om vanuit de overheid het gedrag van de Nederlandse bevolking in de haar gewenste richting te krijgen (‘Zodat mensen zich aan de regels houden’).

De ware Corona-gelovigen is niet te bereiken met feiten en cijfers: dit werkt contraproductief. De gelovige zal in woede ontsteken en verwijzen naar de onophoudelijke, feitenvrije, contextloze kletspraat uit de gevestigde media.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

8 reacties op “CORONA-GELOVIGEN SCHIEDAM ONTMASKERD

 1. Ja het is mij ook opgevallen de vele maskers die ik op straat, in het gras of waar dan ook, zie liggen. Dus je gooit ze maar weg als je ze op gehad hebt. Helpt niet echt he.

  1. Even wat data voor al die tweede golf-bangmakerij:

   – Aantal ziekenhuisopnames tussen 1 juni (openstelling) en 4 augustus (laatste datum met cijfers): 127. Dat zijn er net zo veel als op 12 april.
   – Totaal aantal overleden mensen onder de 70: 694. Hiervan hadden 7 op de 8 een onderliggende aandoening. 1 op de 8 niet.
   – Aantal overleden mensen onder de 50: 46.
   – Aantal overleden mensen onder de 40: 15.

   We doen soms net alsof we het over een reïncarnatie van de zwarte dood hebben. Dat is het niet. Bij lange na niet. Maar ondertussen moet de economie wel al voor >100 miljard euro gestut worden omdat we anders compleet jaren 30-depressie waren gegaan. Het middel is erger dan de kwaal. En het wordt nog erger als de predikers hun angst mogen blijven prediken.

   1. Zolang de mens bestaat wordt je angst aangepraat , angst maakt namelijk van mensen een gewillige prooi en vooral het geloof werkt daar aan mee . ” Vooral doen wat in bijbel of koran staat , zo niet dan zult u na uw dood eeuwig in de hel branden “…………..Pfffffff . Droom allemaal maar lekker verder .

    1. Zolang de mens bestaat wordt je angst aangepraat , angst maakt namelijk van mensen een gewillige prooi en vooral het geloof werkt daar aan mee . ” Vooral doen wat in bijbel of koran staat , zo niet dan zult u na uw dood eeuwig in de hel branden “…………..Pfffffff . Droom allemaal maar lekker verder .

 2. Wat ik niet snap is dat mensen er in blijven geloven dat we morgen allemaal doodvallen. Ze willen bang blijven en zo leven, en geloven zó hard in de angst-zaaiende media, dat zelfs officiële cijfers ontkend worden. Bizarre gewaarwording.

 3. Zolang nog ongeveer ruim de helft van de bevolking denkt dat het voor ons eigen bestwil is en we er zelfs levens mee redden zullen er steeds meer idiote maatregelen komen.Dat die juist mensenlevens gaan kosten doet niet ter zake.

  1. Nb . Mijn inspiratiebron is Piet Paaltjes ; Die zag ook de armoede en ellende van de arbeiders in Zwart Nazareth terwijl de rijke gevestigde orde s’zondags vooraan in de kerk zat .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *