Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CONCURRENTEN NIET WELKOM OP WARMTENET SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- Concurrentie van meerdere aanbieders op het restwarmtenet van Eneco is helemaal niet nodig. Dat vindt het stadsbestuur van Schiedam. De schaalgrootte van het warmtenet zou te klein zijn voor meerdere aanbieders. Dat krijgt het AOV te horen bij het uitspreken van twijfels: ‘Is het wel verstandig om bij mogelijk gebruik van het warmtenet afhankelijk te zijn van één leverancier?’ De partij plaats ook een vraagteken bij de gesprekken met Eneco, waarbij de gemeente spreekt namens alle eigen woningenbezitters.

In beginsel is het wenselijk om ook op het warmtenet concurrentie te hebben, erkent het gemeentebestuur over het netwerk waarop Woonplus alle huurwoningen in Groenoord wil aansluiten bij het opleggen van het aardgasverbod. Maar volgens het stadsbestuur werkt het beheer van warmtenetten anders dan de bekende gas- en electriciteitsnetten. De schaalgrootte van het distributienet, zoals van Groenoord, is te klein voor concurrentie.

De consument zou op een andere manier worden beschermd. ‘De prijs voor warmte is gereguleerd (gemaximeerd) in de Warmtewet’, leggen burgemeester en wethouders uit. In de huidige warmtewet is een koppeling opgenomen van de warmteprijs aan de gasprijs. In de nieuwe warmtewet wordt dit principe losgelaten en vervangen door een nieuwe regulering. Hoe dat precies werkt blijft onduidelijk.

Het AOV wil ook weten waarom een VvE Platform of collectief van huizenbezitters niet bij de gesprekken is betrokken over het restwarmtenet. De partij krijgt te horen dat het VvE Platform en anderen uiteraard zijn betrokken, maar de gemeente vertegenwoordigt in de gesprekken met Eneco de belangen van particuliere woningeigenaren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *