Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TEKENING VERDACHTE LIJK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In het televisieprogramma Opsporing Verzocht is dinsdagavond een compositie tekening getoond van de verdachte die (mogelijk) de 58- jarige Colombiaan Dagoberto Gil Rodriguez heeft neergeschoten. Het stoffelijk overschot werd op vrijdag 10 oktober jl. uit het water opgedoken nabij het Oeverbos in Vlaardingen.

Het slachtoffer uit Capelle aan den IJssel was sinds 2 augustus vermist. Op 28 augustus deed zijn familie aangifte en startte de politie een uitgebreid onderzoek. Uit dat onderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer is gedood en dat zijn lichaam daarna is gedumpt in het water. Eind november hield de politie een vierde verdachte, een 69-jarige man uit Rotterdam, aan. Een 38-jarige vrouw uit Nieuwerkerk en twee mannen uit Rotterdam van 25 en 29 jaar zaten al vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

In de uitzending was naast de compositie tekening van de verdachte een reconstructie te zien van de laatste dagen van het slachtoffer en het misdrijf. De politie wil graag met mensen in contact komen die iets meer kunnen vertellen over het leven van Dagoberto Gil Rodgriduez danwel de toedracht van de moord.

Heeft u tips? Bel 0900-8844.