WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

COMPENSATIE VERDWENEN GROEN BLANKENBURGVERBINDING VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Om het verwijderde groen voor de aanleg van de Blankenburgverbinding te compenseren, zijn inmiddels meer dan 800 bomen geplaatst. Dit loopt nog verder op naar circa 1200 bomen, want voor iedere boom die verdwijnt wordt een nieuw exemplaar in de regio geplant.

De aanleg van de Blankenburgverbinding betekent ook dat een stuk groen wijkt voor de aanleg van de A24. Volgens de wetgeving is deze 1-op-1-compensatie niet noodzakelijk. Rijkswaterstaat hecht er in het kader van duurzaamheid wel veel belang aan om deze 100% compensatie door te voeren. In totaal betreft het de compensatie van zo’n 30 ha groen, 6000 bomen.

Bij de compensatie gaat het niet alleen om bomen die worden geplant vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding. Ook projecten die de Blankenburgverbinding raken, zoals het vervangen van een persriool door de gemeente Vlaardingen, zorgen ervoor dat nieuwe bomen moeten worden aangeplant. De verwachting is dat eind 2023 vrijwel het totaal beoogde aantal bomen verspreid over de regio er staat. De bomen zijn terug te vinden in Vlaardingen, Maassluis, Rotterdam en Nissewaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *