Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CINEMA KONINGSHOF MAASSLUIS DRAAIT ‘SUFFRAGETTE’

MAASSLUIS- Op woensdag 22 mei aanstaande draait Cinema Koningshof Suffragette. Suffragette is een film met Carey Mulligan, Helena Bonham Carter en Brendan Gleeson, geregisseerd door Sara Gavon. Deze filmvertoning is tot stand gekomen in samenwerking met Museum Maassluis.

Museum Maassluis heeft vanaf 11 mei tot en met 8 augustus, naar aanleiding van het 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland, een inspirerende tentoonstelling over de vrouwenemancipatie in Maassluis in de jaren ’60 en ’70. Een tentoonstelling met veel bijzondere foto’s en verhalen. Het woord Suffragette staat voor vrouwen die strijden voor rechten, en dan met name vrouwenkiesrecht. De film die op 22 mei a.s. wordt gedraaid in Theater Koningshof gaat dan ook over vrouwenkiesrecht. Het volgt de begindagen van een feministische beweging in het Verenigd Koninkrijk en hun strijd om één van de meest fundamentele grondrechten: stemrecht.

Een kaartje voor de film kost 5 euro, en de film duurt ongeveer 2 uur. Vier samen met Museum Maassluis en Theater Koningshof het 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland.

Tickets & info: www.theaterkoningshof.nl.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *