Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CHINA GARDEN VLAARDINGEN OPENT EIND VAN DE ZOMER

VLAARDINGEN- Een keiharde datum wordt nog niet genoemd, maar ergens in augustus of september kunnen de eerste gasten weer terecht bij het populaire Chineesrestaurant aan de Maasboulevard in Vlaardingen. Zoveel is duidelijk bij de officiële sleuteloverdracht aan Jun Chou, de directeur van China Garden. Het nieuwe China Garden (‘t Platje) is nu echt in handen van de horecafamilie Chou. Het beslag op de nieuwbouw is eerder deze week opgeheven.

De keukens moeten nog volledig worden ingericht. Het meubilair ontbreekt, maar wat zijn de ondernemers trots op het nieuwe pand, met drie verdiepingen en een ruim dakterras met uitzicht over de Nieuwe Maas (de Nieuwe Waterweg, in de volksmond). Ze laten het allemaal maar wat graag zien. Juist op het moment waarop de regenbuien staken.

Het restaurant is al geruime tijd gesloten wegens sloop en nieuwbouw. Door het oude pand te vervangen is het bedrijf verzekerd van droge voeten. De zaak kwam de afgelopen jaren geregeld in het nieuws bij hoogwater. Dat is nu voorbij. Het nieuwe pand doorstond eerder dit jaar al moeiteloos hoogwater met 2.05 meter boven Normaal Amsterdams Peil (NAP), dankzij een betonnen verhoging van circa 1 meter, waarop de hele staalconstructie is gebouwd.

De nieuwbouw is de afgelopen periode door half Vlaardingen met grote belangstelling gevolgd. Er was ook met regelmaat wat nieuws te zien. Zo werden binnen een dag de raampartijen aangebracht van 280 kg per stuk. Eerder zijn de vloertegels dan al gelegd in een fors deel van het onderkomen. Van het oude Platje is de gietijzeren kolom, van bijna een eeuw oud, gered en teruggeplaatst in het nieuwe China Garden.

Op 24 september vorig jaar werd het hoogste punt al bereikt voor het restaurant. En dan te bedenken dat de nieuwbouw tot begin september stil lag door gebrek aan staal. Desondanks werd de heropening rond kerst 2019 niet meer gehaald.

Het legendarische gebouw van China Garden is in januari vorig jaar in zijn geheel gesloopt. Op 14 januari begonnen de slopers aan de klus die aan het eind van de middag was voltooid. Ook de sloop was wel enigszins vertraagd door de vondst van asbest in het pand. Dat is nu allemaal voorbij.

Chou wordt al weken gebeld door mensen die graag willen reserveren. De familie zal de opening groots aankondigen, ergens aan het eind van de zomer. De aannemer houdt zijn hart vast. Medio oktober lijkt hem momenteel de meest haalbare periode om weer te kunnen beginnen. De tijd zal het leren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “CHINA GARDEN VLAARDINGEN OPENT EIND VAN DE ZOMER

  1. Helemaal geweldig. Het wordt zeker zoals altijd is geweest, een toprestaurant met veel variabele gerechten. Jammer dat mijn man dit niet heb mogen beleven. We keken er zo naar uit. Zodra de kans er is gaan ik weer bespreken om te komen eten met mijn kinderen en kleinkinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *