Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘CHAOS DOOR VERVANGING AFVALCONTAINERS VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- In Vlaardingen wordt momenteel veel tuinafval in de restafvalcontainers gedeponeerd. Met een stijging van het aantal kilo’s aan restafval tot gevolg. Dat constateren de PvdA en de fractie van de CU-SGP. Als oorzaak wordt gewezen naar de vervanging van de bovengrondse containers voor groente-fruit-en tuinafval (GFT) door GFT-kliko’s en stalen cocons voor groente-fruit-en etensresten. PvdA: ‘Ondanks herhaaldelijke communicatie hierover, zijn er nog steeds veel vragen, zowel bij bewoners, waar onlangs deze containers zijn vervangen als ook bij inwoners mét een tuin, maar zónder eigen GFT-kliko.’

Beide fracties zien meer problemen, sinds ook de oranje plastic containers zijn verwijderd en het plastic afval samen met het restafval in de restafvalcontainers wordt gedeponeerd. Hierdoor zijn de restafvalcontainers eerder vol: immers het plastic afval neemt veel ruimte in beslag.

De gemeenteraad is medegedeeld dat de levering van GFT-kliko’s aan grondgebonden woningen is vertraagd. De fracties verzoeken het stadsbestuur om tekst en uitleg.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *