Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MORAD A. VLAARDINGEN KRIJGT 13 JAAR CELSTRAF

VLAARDINGEN- Morad M. uit Vlaardingen-Babberspolder heeft een celstraf van 13 jaar te pakken wegens het voorbereiden van een jihadistische aanslag op een groot evenement (Gaypride Amsterdam) en het vormen van een terreurorganisatie. Tegen terreurverdachte M. en vijf kompanen werden in juni nog gevangenisstraffen geëist tot 20 jaar. De hoogste straf is voor de leider van de terreurgroep, Hardi N., die 17 jaar een Nederlandse gevangenis in moet.

De mannen hadden een moslimterreuraanslag voor ogen zoals in Parijs in 2015. Zij hadden ook duidelijk te kennen gegeven niet levend in handen van  de politie te willen vallen.

De groep was van plan eind 2018 met een voertuig een (zware) bomaanslag te plegen en elders een festival binnen te dringen ‘schietend als een gek op mensen’ met Kalasjnikovs. De verdachten wilden daarbij ook handgranaten en bomvesten gebruiken. De bomvesten zouden gebruikt moeten worden als de politie zou arriveren, zodat ook zij slachtoffer zouden worden.

De bewezen verklaarde feiten zijn zeer ernstige misdrijven, wat zwaar meeweegt bij de bepaling van de (hoogte van de) straf. De rechter oordeelt dat de internationale gemeenschap wordt geteisterd door bloedige en angstaanjagende terroristische aanslagen. De rechtbank Rotterdam: ‘Deze aanslagen worden gepleegd vanuit een intolerante religieuze ideologie, waarbij wordt geprobeerd het eigen gelijk op gewelddadige wijze aan anderen op te leggen en waarbij de bevolking veelal slachtoffer is en ernstige vrees wordt aangejaagd. De verdachte en de medeverdachten wilden zowel de burgerbevolking als de politie in Nederland treffen met een bloedige aanslag waarbij grote aantallen onschuldige personen het slachtoffer zouden moeten worden. Dankzij tijdig ingrijpen van de Nederlandse overheidsdiensten hebben zij hun plannen niet kunnen uitvoeren.’

De rechtbank heeft bij het bepalen van de hoogte van de gevangenisstraf gekeken naar de wettelijke strafmaxima, de ernst van de bewezenverklaarde feiten, de aard van de strafbaarstellingen, het belang dat de Nederlandse maatschappij gedurende een lange periode wordt beschermd en naar preventie.

Vlaardingen fungeert als één van de vele verblijfplaatsen in Nederland van gewelddadige moslims. Zo stond in 2018 Secan A. voor de rechter. De Noord-Afrikaan werd op kerstavond 2017 aangehouden in Rotterdam vanwege betrokkenheid bij terrorisme. Bij A. in Vlaardingen zijn video’s over aanslagen gevonden en een lijstjes over brandstoffen, observatiemiddelen en vuurwapens. Op dat moment werkt ook Morad M. uit de Vlaardingse Babberspolder aan plannen voor een aanslag. En tot 2017 is haatprediker Tarik Ibn Ali geregeld gastspreker bij de Al-Hijra moskee in Vlaardingen. Eerder zijn dan al twee handlangers van de Algerijnse terreurverdachte Anis B. opgepakt. Het gaat om twee Antilliaanse mannen waarvan één woonachtig is in Vlaardingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “MORAD A. VLAARDINGEN KRIJGT 13 JAAR CELSTRAF

  1. Uit het stukje kan ik niet opmaken waar Morad A geboren is, erg stigmatiserend om de man te bestempelen als nieuwe import. Hierbij komt het over alsof iedereen met een Arabische naam import zou zijn met radicale Moslim ideeën . Niet elke persoon met een Duitse naam is ook geen import Duitser en volger van het Nazisme
    Ondanks dat het nu wel of geen import zou zijn deze figuren horen niet in Nederland thuis. Uitzetten die lui naar een land waar hun gedachtegoed wel word geaccepteerd.

  2. I.d.d. taakstraf is een prima idee.
    Minimaal 25 jaar wasknijpers maken in een ebi.
    Na deze 25 jaar, de volgende 5 jaar enveloppen vouwen in een tbs kliniek en na 5 jaar een herbeoordeling of hij vrij mag komen.
    Het geld wat we kunnen besparen door Jihad bruidjes lekker te laten waar ze zitten, gebruiken we om hun vriendjes vast te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *