WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CELSTRAF MAROKKANENRELLEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Een 17-jarige inwoner van Maassluis heeft een celstraf van 140 dagen en een gebiedsverbod van 2 jaar gekregen voor zijn aandeel in de Marokkanenrellen van vorig jaar. De straf is conform de eis van justitie. De minderjarige is veroordeeld wegens een poging om zwaar lichamelijk letsel toe te brengen, openlijk geweld door het gooien van stenen en een diefstal en mishandeling. Hij moet de slachtoffers schadevergoedingen betalen van enige honderden euro’s. Overtreedt hij het gebiedsverbod dan kan daar een maximum van acht keer een week jeugddetentie per overtreding bij komen.

De veroordeelde hoort tot een groep van de zes minderjarige verdachten die in oktober zijn opgepakt voor betrokkenheid bij de Marokkanenrellen in de Burgemeesterswijk van Maassluis. De verdachten variëren in leeftijd van 15 tot 18 jaar. Ze werden allemaal afzonderlijk opgepakt in Maassluis en Rotterdam. In totaal was een groep van tegen de veertig ‘jongeren’ betrokkenen bij de ongeregeldheden.

In september werden een noodbevel en een noodverordening afgekondigd door burgemeester Edo Haan (PvdA) na rellen door jonge Marokkanen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *