Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CEL EN TBS VOOR IN VLAARDINGEN OPGEPAKTE TROUWSTOETSCHOPPER

VLAARDINGEN- De Marokkaanse geweldpleger Shahid B. (26), die eind maart in Vlaardingen is opgepakt, is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank oordeelt dat de man schuldig is aan een poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel van een politieagent. B. heeft op 30 augustus vorig jaar een agent mishandeld, nadat de politieman had geprobeerd een luidruchtige trouwstoet te stoppen. Daarbij werd de agent door deelnemers aan de Marokkaanse trouwstoet tegen het hoofd geschopt op de Westerdijk in Rotterdam.

Na zijn celstraf moet B. zich houden aan bijzondere voorwaarden. Zo moet hij zich direct laten opnemen voor een behandeling in een klinische instelling voor mensen met sterke gedragsstoornissen of een licht verstandelijke handicap.

De rechter vindt, gezien de ernst van het feit, dat niet anders kan worden gereageerd dan met het opleggen van een gevangenisstraf. Bij de bepaling van de duur daarvan heeft de rechtbank gekeken naar soortgelijke zaken. De verdachte heeft het slachtoffer met kracht en onverhoeds neergeslagen. Het slachtoffer en zijn gezin ondervinden hiervan nog steeds de nare gevolgen. De rechtbank rekent dit de verdachte zwaar aan. 

Als strafverzwarende omstandigheid neemt de rechtbank mee dat het slachtoffer een politieagent is die zijn werk aan het uitoefenen was. Politie en andere hulpverleners moeten hun werk in het belang van de bescherming van de samenleving kunnen doen. Ook vanuit preventief oogpunt geeft de rechtbank een krachtig signaal af dat het gedrag van de verdachte onacceptabel is.

In het voordeel van de verdachte weegt mee dat hij buiten de rechtszaak om zijn excuses aan de agent heeft aangeboden en dat hij op de zitting volledige openheid van zaken heeft gegeven. De rechtbank ziet geen aanleiding tot strafvermindering, omdat het incident voor veel media-aandacht zorgde. De verdachte genereerde zelf met zijn aanval en het zich schuilhouden de media-aandacht.

Alles afwegende acht de rechtbank een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk passend en geboden. Anders dan door de officier van justitie is gevorderd legt de rechtbank daarnaast geen TBS met voorwaarden op, maar bijzondere voorwaarden gekoppeld aan een voorwaardelijke straf, zoals ook door de psycholoog is geadviseerd.

Uit rapporten en de verklaringen van de deskundigen blijkt dat de verdachte binnen het reguliere zorgtraject niet steeds de juiste hulp heeft gekregen. De verdachte zat niet op de goede plek, de begeleiding was onvoldoende en er is onvoldoende rekening gehouden met zijn licht verstandelijke beperking.

De bijzondere voorwaarden die de verdachte van de rechtbank krijgt opgelegd bestaan onder andere uit de behandeling in een (forensische) klinische instelling en aansluitend een verblijf in een instelling voor begeleid of beschermd wonen en ambulante behandeling.  Daarnaast moet de verdachte aan de agent materiële en immateriële schadevergoedingen betalen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “CEL EN TBS VOOR IN VLAARDINGEN OPGEPAKTE TROUWSTOETSCHOPPER

  1. Wat zijn die import Nederlanders toch een stelletje helden zeg ! ……..Met zijn tienen tegen een persoon , dan durven ze …………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *