Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CEL EN TAAKSTRAF VOOR GEWELDDADIGE BULGAARSE DEALER SCHIEDAM

SCHIEDAM- De rechter legt de Bulgaarse geweldpleger en drugsdealer Yordan Velchev M. uit Schiedam in totaal 360 dagen gevangenisstraf op, waarvan 163 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur. Het strafpakket is het gevolg van de veroordeling voor tien feiten, waaronder 6 maanden dealen in harddrugs, vuurwapenbezit en meerdere mishandelingen en bedreigingen.

De rechtbank weegt mee dat de 20-jarige Bulgaar, in de vijf jaar voorafgaand aan (een deel van) de bewezen verklaarde feiten, al eens is veroordeeld voor een geweldsdelict en een Opiumwetdelict.

In de periode van 16 november 2017 tot en met 16 mei 2018 heeft de veroordeelde in Schiedam en Vlaardingen gehandeld in heroïne en cocaïne. Op 16 mei 2018 is de man in Vlaardingen aangehouden door de politie met in zijn bezit ongeveer 140,2 gram cocaïne, en 9,3 gram heroïne, 22,1 gram amfetamine en 1,1 gram MDMA. Ook troffen agenten een revolver (kleur zwart met houten houder) en 28 bijbehorende kogelpatronen aan en de man had op dat moment een stroomstootwapen (in de vorm van een zaklamp), plus een ploertendoder voorhanden.

In de periode van 1 maart 2016 tot en met 8 april 2017 heeft de man in Vlaardingen een inwoner van die stad bedreigd met enig misdrijf tegen het leven gericht, althans met zware mishandeling, verkrachting en brandstichting. Het slachtoffer kreeg de woorden toegevoegd: “Ik ga je moeder verkrachten. Ik ga het huis in brand steken. Ik maak jullie allemaal dood”, althans woorden van gelijke dreigende aard en strekking. Later gevolgd door: ‘Als jij een echte man bent, dan moet jij bij het huis blijven. Ik ga het huis in de fik steken, jouw vrouw verkrachten en jou afmaken. Ik maak jullie allemaal dood.’ Daarna is de telefoon van een beoogd slachtoffer onbruikbaar gemaakt.

Ook staat voor de rechter vast dat de man op een of meer tijdstippen in de periode van 1 januari 2017 tot en met 28 februari 2017 in  Vlaardingen een slachtoffer heeft mishandeld door tegen het gezicht en het lichaam te slaan en stompen. Op 1 april 2016 is de vrouw ook al mishandeld door haar meermalen op haar hoofd en haar lichaam te slaan en met kracht in haar keel te knijpen. Daarnaast is een mes getoond en met een aansteker verhit waarbij dreigend de woorden zijn uitgesproken: ‘Zal ik je verbranden!?’

4 reacties op “CEL EN TAAKSTRAF VOOR GEWELDDADIGE BULGAARSE DEALER SCHIEDAM

 1. Een half jaar voor al deze feiten.
  Nou die zal nadat hij de gevangenis verlaten heeft,de rest van zn leven in het klooster slijten.
  Die heeft zn les geleerd.
  (en al het geld dat hij heeft verdiend met al deze ongein?,want wij willen allemaal wel snel rijk worden voor 6 maanden cel)

 2. Heb een Netflix docu gekeken over de world taughest prisons, ma man buiten Groenland om is dit een paradijs. We zouden al die gasten eens naar de gevangenissen in Afrika en Zuid Amerika moeten stoppen nou dan gaan ze huilen hoor

 3. Wat zijn de mensen blij dat we open grenzen hebben gekregen en het ijzeren gordijn is weggehaald.
  Allemaal geweldig volk, sociaal, hard werkend, respectvol en de Nederlandse wetten en cultuur respecterend.
  Binnenkort nog duizenden gelukzoekertjes extra, die nu voor onze buitengrenzen staan te trappelen.
  Met dank aan het volk dat ( met name) D66, GL, VVD en Denk een warm hart toedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *