WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CEDRAH OPENT NIEUW ZORGCOMPLEX OUDEREN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De reformatorisch zorginstelling Cedrah heeft het gloednieuwe woonzorgcentrum Uitzicht in Vlaardingen-Holy officieel in gebruik genomen. Op het openingsprogramma voor bewoners en personeel stond onder andere een toespraak door Vlaardinger Kees van der Staaij, SGP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer.

De bewoners van het woonzorgcentrum zijn ouderen met extra zorgbehoeften, waaronder dementerenden. De wens was om het gebouw juist voor die bewoners een fijne omgeving te laten zijn. Natuurlijke materialen en kleuren zorgen voor een rustige en warme uitstraling. Om bewoners een gevoel van thuis te geven zijn de wanden voorzien van nostalgische beelden van oude Vlaardingse ambachten. Het is bekend dat het kijken naar oude afbeeldingen dementerenden kan helpen om hun geheugen te stimuleren.

In het gebouw zijn vier woongroepen met elk 11 zorgstudio’s rond een huiskamer. Ook is er een woongroep GGZ met 8 zorgstudio’s. Het gebouw is zodanig ontworpen dat de zorgstudio’s in de toekomst eenvoudig kunnen worden omgebouwd tot reguliere woningen van circa 45 m2 of grotere appartementen door twee studio’s te koppelen. Op de begane grond – gelegen aan de ‘zorgtuin’ is een restaurant en een plek voor de dagbesteding. Binnen en buiten worden met elkaar verbonden en er is Uitzicht op groen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *