Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CDA WIL MET HOEKSE LIJN NAAR WESTLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Hoekse Lijn moet worden verlengd naar het Westland. Het CDA in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft dit opgenomen in haar verkiezingsprogramma. Voor de verre toekomst ziet de partij zelfs een lightrail-rondje lopen langs Den Haag en Rotterdam. De huidige Hoekse Lijn bevat voorlopig alleen een kleine kilometer nieuw spoor en een nieuw station ‘Hoek van Holland Strand’.

Samen met de VVD informeert het CDA momenteel eerst bij het provinciebestuur naar mogelijkheden om de oplevering van de huidige Hoekse Lijn te bespoedigen. ‘De vertraging van de ingebruikname van de Hoekse Lijn is bijzonder vervelend voor reizigers en ondernemers.’, stelt het CDA vast. ‘Ook betekent dit dat menig reiziger nu de auto neemt en dit zorgt voor extra drukte op de wegen. Daarnaast kost iedere maand extra vertraging ongeveer 1,5 miljoen euro, inclusief de kosten voor het vervangend vervoer’, aldus de christendemocraten.

Het voorlopige eindpunt van de metro in Hoek van Holland.
Vorige week werd duidelijk dat de ingebruikname van de lijn, die aanvankelijk in september 2017 zou gaan rijden, op zijn vroegst begin april wordt opgeleverd.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *