Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CDA VLAARDINGEN: ‘BRIEF AAN MINISTER IS KANSLOOS’

VLAARDINGEN- De Vlaardingse coalitiepartij CDA denkt niet dat minister Kajsa Ollongren (D66) actie zal ondernemen tegen de Vlaardingse D66-wethouder Sebastiaan Nieuwland. CDA-fractievoorzitter Corné Venema laat dat weten bij Omroep Vlaardingen. Venema reageert lacherig op de brief van oppositiepartij Beter voor Vlaardingen (BvV) aan de minister, waarin wordt verzocht om ingrijpen. Venema: “Ik denk dat hun oproep geen kans van slagen heeft.”

BvV wil dat Ollongren een besluit van de Vlaardingse gemeenteraad vernietigt. Het betreft het besluit om wethouder Sebastiaan Nieuwland niet te houden aan de plicht vanuit Heemstede naar Vlaardingen te verhuizen. BvV meent dat de gemeenteraad met het in april genomen besluit voor een ontheffing handelt in strijd met de wet.

De CDA-voorman ziet in het schrijven aan de minister een teken dat BvV heel erg blij is met Nieuwland. Venema: “En dat ze heel erg graag willen dat ‘ie in Vlaardingen komt wonen. Dat vind ik een heel mooi signaal. Ik vind het wel jammer dat ze dat doen door bij de minister aan te geven dat ze niet vinden dat hij in Heemsteden mag blijven wonen. Dat vind ik een beetje zwak. Vanuit de historie is ook wel bekend dat er meer wethouders zijn die niet in de plaats wonen waar ze werken. Ik denk dat hun oproep geen kans van slagen heeft.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *