Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CDA VLAARDINGEN BANG OM KANS MET AARDGASVERBOD TE MISSEN

VLAARDINGEN- De nieuw aan te leggen warmteleiding (Leiding-door-het-Midden) biedt een grote kans om de hoogbouw in Vlaardingen- Holy op aan te sluiten, meent Corné Venema, fractievoorzitter van het CDA Vlaardingen. Het CDA verzoekt het gemeentebestuur de mogelijkheden te inventariseren voor deze geplande pijpleiding voor het transport van (rest)warmte uit de Rotterdamse haven naar Den Haag en omliggende gemeenten.

De partij heeft vorig jaar juli, met steun van een raadsmeerderheid, al verzocht te onderzoeken welke kansen er zijn om aan te sluiten op de warmtenetten om het naderende Nederlandse aardgasverbod vorm te geven. Daarnaast wordt de gemeente gevraagd vanuit de zogenaamde Transitievisie Warmte (het dichtdraaien van de aardgaskraan per 2050) om voor het einde van het jaar per wijk een aanpak te presenteren.

Het demissionaire kabinet Rutte III wil alle woningen van het aardgas af. Het gaat daarbij om ruim 7 miljoen woningen en 1 miljoen andere gebouwen. Uit peilingen blijkt dat veel Nederlanders zich zorgen maken over de kosten van een aardgasverbod. Adviesbureau Berenschot heeft berekend dat afstappen van het aardgas een gemiddeld huishouden zo’n 20.000 euro kost.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “CDA VLAARDINGEN BANG OM KANS MET AARDGASVERBOD TE MISSEN

  1. Er zijn genoeg klootzakkies die er op gestemd hebben, dus onderga nu maar een democratisch lijden en aanschouw hoe de milieugekkies uw wereld en vooral de wereld van uw kinderen vernietigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *