Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CDA VERONTRUST: STIJGING HUISELIJKE GEWELD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het CDA in Vlaardingen verzoekt het gemeentebestuur om uitleg over de toename van het huiselijk geweld in de haringstad. De toename van huiselijk geweld is van alle 25 gemeenten het sterkst in Vlaardingen (+119 procent), zo blijkt uit de meest recente cijfers. Dat roept vragen op bij het CDA.

Vorig jaar december heeft de gemeenteraad de regionale visie huiselijk geweld vastgesteld, zo memoreert de partij. Hiermee zijn voorwaarden geschept voor de vergroting van de effectiviteit van de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Nu veel mensen (meer) thuis zitten ten gevolge van de lockdown nemen spanningen in gezinnen toe.

Marieke Thommis (CDA): “ Dit zou een toename van het huiselijk geweld kunnen verklaren, maar ook zien we dat het huiselijk geweld in Vlaardingen het sterkst is toegenomen van alle 25 gemeenten. Kunt u aangeven welke andere factoren hebben bijgedragen aan de toename van huiselijk geweld in Vlaardingen, naast het effect van de maatregelen van COVID-19?”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “CDA VERONTRUST: STIJGING HUISELIJKE GEWELD VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *