Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CDA MAASSLUIS SCHRIKT VAN RESULTATEN TEGEN HUISELIJK GEWELD

MAASSLUIS- In de laatste drie maanden van 2018 heeft Veilig thuis Rotterdam Rijnmond – hier kunt u terecht wanneer u hulp zoekt bij huiselijk geweld of kindermishandeling – de gewenst normen bij lange na niet gehaald. Het CDA in Maassluis komt met schriftelijke vragen. De partij wil van het stadsbestuur onder meer weten hoe dit komt.

Veilig thuis Rotterdam Rijnmond heeft in 2017 een verbetertraject doorlopen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd concludeerde dat de kwaliteit van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond in oktober 2017 matig was. De inspectie constateerde toen dat het Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond niet lukte om voor alle gezinnen en huishoudens binnen de wettelijke termijn een vervolgtraject in te zetten.

Per 1 januari 2018 is Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond een zelfstandige stichting geworden, dit zou helpen om binnen de normen een vervolgtraject in te zetten. De norm bij een melding is: binnen vijf dagen 90 % van de meldingen beoordelen op ernst en binnen tien weken 80 % van alle onderzoeken afronden en een vervolgtraject inzetten.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *