Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CARBIDSCHIETEN MAASSLUIS WORDT NU ECHTE VERBODEN

MAASSLUIS- Het carbidschieten wordt helemaal verboden in Maassluis. De APV zal op dit punt worden aangepast. Burgemeester Edo Haan (PvdA): “ Dat was al verboden. Het enige wat nu nog extra wordt toegevoegd is dat er ook geen uitzonderingen mogelijk zijn. Die ontsnappingsroute was in de oude tekst wel blijven staan. Dat carbidschieten mag gewoon niet in deze gemeente.”

In de nieuwjaarsnacht van 2007 werd voor het laatste carbid geschoten – met vergunning- op een terrein nabij de hockeyvereniging aan de Doctor Albert Schweitzerdreef.

Bij het carbidschieten wordt in een (melk)bus, container, verfbus of opslagvat een explosie veroorzaakt van acetyleengas afkomstig van een reactie tussen calciumacetylide (carbid) en water of gasmengsels met vergelijkbare eigenschappen. De bus wordt afgesloten met een deksel of een (plastic) bal. Er vormt zich dan ethyn, dat door een ontstekingssysteem ontstoken wordt met een harde knal. De deksel of de bal schiet vervolgens uit de bus en komt tientallen meters verderop terecht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *