Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CAMPEREIGENAREN VLAARDINGEN-OOST VERWEZEN NAAR STALLING

VLAARDINGEN- De eigenaren van kampeerauto’s zijn in Vlaardingen aangesproken door de politie. Bij een ronde door de Oostwijk troffen agenten behoorlijk wat campers op de weg. De politie noemt het ‘grappig dat de eigenaren deze campers dan niet bij henzelf in de buurt zetten’. Daarop zijn de bezitters aangesproken. Het straatparkeren wordt als ‘niet netjes’ omschreven. Van de eigenaren wordt verwacht dat zij hun campers in een stalling plaatsen.

Veel gemeenten hebben in hun APV opgenomen dat u een camper maximaal drie dagen op de openbare weg mag stallen. Met de term ‘openbare weg’ worden naast de rijweg, ook de pleintjes, parkeerplaatsen, plantsoenen, passages en stoepen bedoeld.

Enkele gemeenten hebben in de APV de toevoeging opgenomen dat campers langer dan 6 of breder dan 2,4 meter helemaal niet in de bebouwde kom geparkeerd mogen worden. Deze moeten dan geplaatst worden op een parkeerplek die ook geschikt is voor vrachtwagens.

Het op straat laten staan van de camper kan zo zijn voordelen hebben. U heeft hierdoor ruimschoots de tijd om de bagage in te laden, de camper nogmaals uit te zuigen en eventuele reparaties uit te voeren voordat u vertrekt. Zeker wanneer u twee keer snel achter elkaar weggaat, kan het naar de stalling brengen gezien worden als onnodig.

2 reacties op “CAMPEREIGENAREN VLAARDINGEN-OOST VERWEZEN NAAR STALLING

    1. De bestuurders hiervan hebben een naam die wij niet kunnen uitspreken.
      Zolang het van de politie een verzoek is en er geen apv is die parkeren verbied, blijven de campereigenaren rustig staan. Er wordt door handhavers van de wet zoveel aan andere mensen gevraag, en die hebben ook schijt aan de verzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *