Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CAMERATOEZICHT STATIONSPLEIN SCHIEDAM BLIJFT

SCHIEDAM- Het cameratoezicht op het Stationsplein en omgeving in Schiedam-Oost wordt verlengd tot en met 10 november 2021. Dat heeft burgemeester Cor Lamers (CDA) besloten.

Door cameratoezicht kunnen onveilige situaties en wanordelijkheden vroegtijdig worden gesignaleerd en mogelijk voorkomen. De inzet van minder ingrijpende middelen zal volgens de politie niet tot het gewenste resultaat leiden. Het creëren van een cameratoezichtgebied draagt bij aan de veiligheid op het Stationsplein en omgeving, is de gedachte.

Vorig jaar november waren er rellen op het Stationsplein. Bij deze rellen werd onder andere de politie belaagd door groepen buitenlandse jeugd.  Eerder was er een gewapende overval op de Spar. In november en december 2016 was het raak bij de stationsrestauratie. Ook worden met enige regelmaat op het plein bedelaars staande gehouden en bekeurd.

In november 2015 werd het Stationsplein al aangewezen als cameratoezichtgebied. Dit was op basis van een overzicht van incidenten die eerder dat jaar plaats vonden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *