Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CAMERATOEZICHT OP HOOGSTRAAT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er komt cameratoezicht op de Hoogstraat in Schiedam als wapen tegen het overschrijden van de zogenaamde venstertijden: de tijdstippen waarbinnen winkels bevoorraad mogen worden door vrachtwagens. Dat laat wethouder Marcel Bregman (D66) weten naar aanleiding van signalen van winkeliers. Bregman: “We gaan, als we de Hoogstraat opknappen, ook cameratoezicht installeren om die venstertijden te handhaven.”

De mededeling roept vragen op bij raadslid John Maris (Progressief Schiedam). Hij rekent eerst nog op een voorstel van de wethouder, gevolgd door een discussie in de gemeenteraad. Maris: “Want ik hoor nu dat er cameratoezicht zelfs ingezet gaat worden om auto’s en fietsers in de gaten te houden?”

Volgens de wethouder maakt het plan onderdeel uit van het bereikbaarheidsbesluit voor de Havendijk . Bregman: “Dit zou een logisch gevolg zijn. Als het daar goed werkt dan zou dat een probaat middel zijn, maar dat zit in de toekomst; oplevering van de Hoogstraat.”

Na oplevering van de Lange Haven is besloten om in lijn met het project Lange Haven Plus voor een vergelijkbare aanpak te kiezen voor de Hoogstraat. In de periode 2016 tot juni 2018 is overleg geweest met bewoners, vastgoedeigenaren en winkeliers op de Hoogstraat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *