Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CAMERA’S TEGEN NACHTELIJKE VRACHTWAGENS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er komen camera’s in Schiedam-Gorzen om het nachtelijk vrachtwagenverbod te handhaven. Vrachtauto’s mogen sinds 2017 niet meer ‘s nachts over de Havendijk rijden. Toch blijkt niet iedereen zich daaraan te houden. Daarom zet de gemeente Schiedam nu camera’s in om het verbod automatisch te handhaven.

Het vrachtwagenverbod op de Havendijk geldt iedere dag van 23.00 tot 07.00 uur. Uit een telling blijkt dat het vrachtwagenverbod dagelijks meerdere keren wordt overtreden. Dat zet de leefbaarheid op de Havendijk onder druk.

De gemeente heeft gezocht naar slimme manieren om het verbod te handhaven en zo het aantal overtredingen en de overlast die ze veroorzaken terug te dringen. In augustus worden twee camera’s geïnstalleerd op de Havendijk tussen de Havenstraat en de Jachthavenlaan. Daarmee kan het vrachtwagenverbod in beide richtingen worden gehandhaafd. De camera’s maken geen bewegende beelden, maar scannen alleen de kentekens van vrachtwagens die ‘s nachts over de Havendijk rijden als het verbod geldt. Borden geven aan dat er cameracontrole is.

In de eerste maand krijgen eigenaren van vrachtwagens bij een overtreding nog een waarschuwingsbrief van de gemeente. Daarna kan de eigenaar van de vrachtwagen na een overtreding via het CJIB een bekeuring verwachten van 95 euro plus 9 euro administratiekosten.

De proef start in augustus van dit jaar en duurt tot het moment dat de Havendijk in 2020 wordt gereconstrueerd. Dan volgt een evaluatie en wordt bekeken of de camera’s ook na de herinrichting blijven.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *