RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘CAMERA GEEN OPLOSSING VOOR PARKEERPLAATS VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Een Verrijdbare Mobiele Camera Unit (VMCU) is geen oplossing voor de parkeerplaats bij de Breeweg in Vlaardingen. Steunraadslid Tom Romeijn (PvdA) ziet in een VMCU een eventuele mogelijkheid om ongeregeldheden op de parkeerplaats tegen te gaan, maar een omwonende wil daar niets van weten, zo wordt duidelijk tijdens het inspreken, voorafgaand aan de raadscommissie. Wethouder Bart Bikkers (VVD) noemt later op de avond een camera ‘veel te rigoureus’.

Romeijn: “Op plekken die verdacht zijn wordt er wel eens zo’n losse, hoge camera neergezet. Ik weet niet…” Geen goed plan, meent de inspreekster: “Dat heb ik aan het begin allemaal gevraagd, maar wat doen ze met zo’n camera? Die gooien ze om.”

In buurgemeente Maassluis worden het hele jaar door twee VMCU’s van de gemeente ingezet. In februari werd duidelijk dat de gemeente Maassluis niet in staat was te achterhalen wie de mobiele camera in het Beethovenpark omver hebben getrokken en vernield tijdens de jaarwisseling. Op de beelden die opgeslagen zijn, zijn de daders niet herkenbaar te zien.

De parkeerplaats aan de Breeweg, nabij recreatiegebied Holiërhoek in Vlaardingen, kan nu officieel worden opgeheven, omdat het stadsbestuur hiervoor inmiddels een raadsvoorstel heeft neergelegd bij de gemeenteraad. Binnenkort beslist de raad over het voorstel.

Vanwege overlast heeft Staatsbosbeheer de parkeerplaats afgesloten met een slagboom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *