Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CAFÉS SCHIEDAM BEBOET DOOR ROOKVERBOD

SCHIEDAM- Drie horecabedrijven in Schiedam hebben een boete gekregen voor het overtreden van het rookverbod. Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waren vorige week in de jeneverstad voor een controleactie. In totaal werden elf cafés gecontroleerd op de regels rond het rookverbod. Bij acht etablissementen was alles in orde.

Sinds 1 januari 2004 heeft elke werknemer recht op een rookvrije werkruimte. Bij de invoering van het recht op de rookvrije werkplek maakte de overheid een tijd lang een uitzondering voor de 500.000 werknemers in de horeca. Vanaf 1 juli 2008 mag in de horeca alleen nog in een rookruimten gerookt worden.

Op 3 november 2010, vooruitlopend op het regeerakkoord, is de nieuwe minister van volksgezondheid Edith Schippers (VVD) de kleine horeca tegemoet gekomen door het rookverbod voor cafés kleiner dan 70 vierkante meter en zonder personeel op te heffen. De controles voor deze horecagelegenheden werden per direct gestaakt en openstaande boetes ingetrokken. Voor de andere horecagelegenheden veranderde er niets aan het rookverbod.

1 reactie op “CAFÉS SCHIEDAM BEBOET DOOR ROOKVERBOD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *