Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BUURTPREVENTIE VLAARDINGEN NOOIT BLOOTGESTELD AAN GEWELD’

VLAARDINGEN- De partij Beter voor Vlaardingen (BvV) vindt dat de gemeente de ‘vrijwilligers’ van buurtpreventie moet koesteren. De partij heeft begrepen dat deze onbetaalde krachten ook in mindere situaties terecht kunnen komen, zoals het op heterdaad constateren van geweld en vernielingen en zinloos geweld. BvB pleit voor het behoud van de huidige onderkomens voor de vrijwilligers, om de situatie aan te kunnen. De partij meent dat het onderkomen op het spel staat van de buurtpreventieteams die surveilleren in de wijken Babberspolder en Ambacht. Het gemeentebestuur spreekt dit tegen.

De gemeente stelt dat het nooit de bedoeling is dat deze vrijwilligers in situaties terecht komen met geweld. Indien zich dit toch voor zou doen dienen de lopers hier melding van te maken, maar vooralsnog gaan burgemeester en wethouders er vanuit dat dit zich in de praktijk nog nooit heeft voorgedaan.

BvV vindt hoe dan ook dat een ‘eigen‘ plek voor deze vrijwilligers erg belangrijk is, zodat ze zich even terug kunnen trekken en een kopje koffie, thee of fris kunnen nuttigen.

Bij buurtpreventie is een licht dalende trend zichtbaar in het aantal vrijwilligers. Dit wordt met name ingegeven door de gemiddelde leeftijd van de leden. Enkele wervingsacties in het verleden hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Naar het schijnt levert men liever een bijdrage aan de buurtpreventie door deel te nemen aan de buurt WhatsApp (ongeveer 8000 leden).
Volgens het stadsbestuur hoeven de teams Babberspolder en Ambacht niet te vertrekken uit het pand aan de Rotterdamseweg. Wel krijgt BvV te horen dat de gemeente overweegt om de meerwaarde te toetsen van de onderkomens in samenwerking met de leden van de buurtpreventie.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *