Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BUURTPREVENTIE SCHIEDAM-ZUID BELOOFT 4 AED’S

SCHIEDAM- In de Schiedamse wijk de Gorzen komen binnenkort vier Automatische Externe Defibrillators (buurtAED’s) te hangen. Dat laat Buurtpreventie Schiedam-Zuid weten in een reactie op een succesvol afgesloten inzamelingsactie voor één AED aan de Groenelaan.

Volgens Buurtpreventie worden de vier apparaten in maart geleverd. Buurtpreventie heeft naar eigen zeggen gecollecteerd voor de aanschaf. Dit zou deur aan deur zijn gedaan. Ook is een beroep gedaan op het wijkbudget.

Eind januari is de aanschaf van een buurtAED besproken tijdens het wijkoverleg. Op dat moment was nog 650 euro nodig voor de AED die komt te hangen aan de Groenlaan.

Jaarlijks worden zo’n 15.000 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand. Dit kan overal gebeuren: op het werk, in huis, tijdens het sporten of op straat. De kans op overleven is het grootst wanneer er binnen 6 minuten acute hulp wordt verleend. Hoewel in de regio Rotterdam-Rijnmond, naast de ambulance, ook de brandweer en politie bij reanimaties worden gealarmeerd, lukt het desondanks niet altijd binnen deze eerste en cruciale minuten te arriveren. Vrijwilligers die zijn aangesloten bij de burgerhulpverlening bij reanimaties, kunnen deze acute hulp in veel gevallen wel bieden.
De buurtAED is een project van Philips en de Nederlandse Hartstichting. Het draait om een actie waarbij buurtbewoners zelf geld inzamelen. Binnen de termijn van 30 dagen moet het bedrag voor een AED met buitenkast bijeen zijn gebracht om een korting te krijgen van ruim 900 euro op de aanschafprijs. Na het afronden van de inzameling BuurtAED hangt de buurt de AED aan een muur in hun straat.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *