Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BUURTPREVENTIE SCHIEDAM-GORZEN BETER ZICHTBAAR

SCHIEDAM- Buurtpreventie is nu dag en nacht zichtbaar in Schiedam-Gorzen dankzij het eerste buurtpreventie-bordje in de wijk. Het bordje aan een lantarenpaal aan de Groenelaan, ter hoogte van huisnummer 127, is maandagmiddag onthuld door burgemeester Cor Lamers (CDA).

Het buurtenpreventieteam timmert al langer aan de weg. Vorige week werden vrijwilligers gecertificeerd voor het gebruik van vier nieuwe Automatische Externe Defibrillators (buurtAED’s) in de buurt. Buurtpreventie heeft de komst van de AED’s geregeld.

Vrijwilligers van Buurtpreventie Schiedam hebben vorig jaar de negende Valentijnsprijs van D66 Schiedam gewonnen. De jury was onder de indruk van de toewijding van de vrijwilligers om bij weer en wind toe te zien op de buurtveiligheid in heel Schiedam.

Op vaste tijden maakt Buurtpreventie een wandeling door de wijk. Vrijwilligers signaleren onder meer kapot straatmeubilair, verkeerd geplaatst afval of groen dat nodig moet worden gesnoeid. Het wordt allemaal genoteerd en doorgespeeld aan de betrokken gemeentelijke afdeling, die er vervolgens mee aan de slag gaan.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *