RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BUURT OP JE BORD SCHIEDAM-WEST

buurt-op-je-bord-2SCHIEDAM- In Schiedam-West hebben meer dan dertig buurtbewoners gewerkt aan gevelstenen en uithangborden. Het doel was het opvrolijken van de wijk en de saamhorigheid in de buurt versterken.

Achter iedere gevel schuilt een verhaal. Dat laten de Westbewoners zien met hun eigen vormgegeven kunstwerk naast de voordeur. Glas in lood, ijzer smeden, klei boetseren en 3D printen. Allemaal technieken die zijn geleerd onder leiding van kunstenaar Rob van der Ven en fotograaf Hans Sloot. Zij wonen en werken zelf in Schiedam-West en kennen de buurt op hun duimpje.

Op 5 november wordt Buurt op je Bord feestelijk opgeleverd. Vanaf 14.00 uur verzamelen de deelnemers en andere geïnteresseerden bij het glasatelier van Rob van der Ven in de Aleidastraat. Vanaf 14.30 uur start een wandeling door de wijk, die muzikaal begeleid wordt. De route gaat langs de huizen van de verschillende deelnemers. Bewoners vertellen het verhaal achter hun kunstwerk. Ook de brochure met de foto’s en verhalen van dit project wordt gepresenteerd. De dag wordt om 17.00 uur afgesloten met een borrel bij de Buurtvrouw (van Beverenstraat).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *