Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BUSSEN HOEKSE LIJN STOPPEN ZATERDAG

SCHIEDAM- Opdrachtgever MRDH heeft de RET toestemming gegeven om het vervangend busvervoer op de Hoekse Lijn per zaterdag 19 oktober te staken. De RET wil eerder stoppen dan gepland vanwege de beperkte aantallen reizigers in de bussen en de succesvolle exploitatie van de metro tot nu toe. De bussen en chauffeurs blijven tot 1 november op afroep beschikbaar, want er kunnen zich nog steeds kinderziektes voordoen. De bussen kunnen bij verstoringen binnen het uur weer rijden.

De RET was in eerste instantie van plan om het vervangendvervoer pas stil te leggen na de officiële opening van de nieuwe metroverbinding. Maar in de eerste weken hebben zich op het nieuwe metrotraject geen grote verstoringen en vertragingen voorgedaan. Daarnaast maakt slechts een kleine groep reizigers – op de drukste dagen hoogstens enkele honderden per dag – gebruik van de bussen, tegenover rond de twintigduizend per werkdag op de metro. De RET vindt het onder die omstandigheden beter, zowel financieel als op het gebied van duurzaamheid, om de bussen alleen nog te laten rijden in het geval zich een storing voordoet.

Inmiddels is ook de datum bekend voor de officiële openingvan het nieuwe metrotraject: vrijdag 1 november. Dan vieren Marc Rosier (portefeuillehouder OV-ontwikkeling bij de MRDH), Arjan van Gils (wethouder Financiën en Grote Projecten gemeente Rotterdam) en Maurice Unck (Algemeen Directeur RET) de opening van de nieuwe metrolijn met een groep direct betrokkenen en zal er een feestelijke openingshandeling plaatsvinden.

De maandag erop worden conform planning de spitsrittenop lijn A toegevoegd. Daarmee rijden de metro’s op lijn A in de ochtend- en avondspits door tot Vlaardingen-West en rijdt er in de spits op dit stuk van het traject elke vijf minuten een metro. De compensatieregeling voor abonnements- en saldoreizigers blijft tot 4 november doorlopen.

In eerdere berichten liet de RET weten dat op sommige momentende beveiligingssoftware de snelheid van metro’s op het nieuwe traject ten onrechte automatisch verlaagt en dat dit nu nog handmatig wordt gereset. Op dit moment is een software-update in voorbereiding. Aanvullende informatie over de software, reizigersaantallen en de voortgang rond andere verbeterpunten brengt het ov-bedrijf rond 1 november naar buiten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BUSSEN HOEKSE LIJN STOPPEN ZATERDAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *