Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER ZWIJGT OVER VUURWERKSHOW VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is in Vlaardingen geld beschikbaar voor een eigen vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling. Dat maakt de fractie Boers (fB) op uit de woorden van burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) die zij begin januari liet optekenen. Letterlijk zei de burgemeester: ‘Een vuurwerkshow zou in Vlaardingen een ‘heel mooi alternatief’ zijn voor de vreugdevuren.” Sinds die publicatie is hierover niets meer vernomen.

De fB komt met schriftelijke vragen. Zo wil de fB onder meer weten of er onderzoek is gedaan of de Vlaardingse bevolking hierop zit te wachten? Zo ja, wanneer heeft dit onderzoek plaatsgevonden?  FB: ‘U geeft in januari 2019 aan dat er financieel ruimte is, dat betekent dat er geld in een ‘potje’ is gealloceerd en dus beschikbaar is.  Kunt u aangeven waar deze financiële ruimte ligt, aangezien dit voorjaar bijvoorbeeld de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen nog moest bedelen voor een beperkte subsidie?’ En: ‘Kan het college aangeven op welk moment de burgemeester portefeuillehouder evenementen is geworden?’

De kans op spoedige beantwoording is nihil. Begin deze maand hebben burgemeester en wethouders aangegeven de schriftelijke vragen van de fB met opzettelijke vertraging te beantwoorden. Maximaal 4 sets van vragen worden per week in behandeling genomen. Medio december 2019 wordt bekeken of het aantal vragen ‘genormaliseerd’ is en of vanaf 1 januari 2020 de wettelijke termijn van 30 dagen weer gehanteerd kan worden voor vragen van de fB. Het maken van onderscheid zou zijn gebaseerd op de kosten, waarover alleen een inschatting bestaat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *