Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VOORKOMT BEVRAGING CRIMINALITEIT HOLIERHOEK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het vragenhalfuur in de Vlaardingse gemeenteraad is niet geschikt voor het bevragen van de burgemeester over de situatie bij winkelcentrum Holierhoek, oordeelt burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) zelf. Daarmee is gisteravond voorkomen dat raadslid Ron Boers (fractie Boers) vragen kon stellen over de opstelling van de gemeente rond de aanhoudende criminaliteit aan de Reigerlaan.

Het niet toestaan van het bevragen – op basis van het reglement van orde – is Boers, achter de schermen, al duidelijk gemaakt door Eenhoorn (verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid). Het raadslid heeft zich te schikken. Boers aan Eenhoorn: “U weet hoe ik erover denk, maar dat bleek ook wel uit onze conversaties gisteren en vandaag. “

Uit het reglement van orde (Artikel 36: Vragenhalfuur): ‘Ieder raadslid kan tijdens een raadsvergadering een mondelinge vraag stellen aan het college of de burgemeester. De vraag moet actueel zijn, kort en duidelijk geformuleerd zijn, één onderwerp betreffen, mag uit maximaal drie deelvragen bestaan en schriftelijk worden ingediend bij de griffie.’

Momenteel zoekt de politie nog altijd naar de bestuurder van een zwarte Volkswagen Golf en de auto zelf, in verband met de mishandeling van en 51-jarige man bij de Holierhoek. In deze zaak zijn al een 49-jarige verdachte uit Schiedam en zijn 16-jarige zoon aangehouden, maar de politie is nog op zoek naar de bestuurder van de auto (Weet u meer? Bel de opsporingstiplijn 0800-6070).

Naast de fractie Boers heeft ook het raadslid Marco van Unen (Beter voor Vlaardingen) in de afgelopen jaren herhaaldelijk aandacht gevraagd voor de situatie bij de Holierhoek.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *